Imprimare

Asigurari auto

     Datorita crizei financiare s-au inregistrat scaderi in ceea ce priveste asigurarile de viata. Clientul tinde sa incheie o asigurare doar daca aceasta este obligatorie, astfel incat segmentul de asigurari de viata nu a cunoscut nici o crestere. In cel mai bun caz, am putea spune ca a stagnat.
     Cu toate acestea, sperantele cele mai mari se pun pe domeniul online. Momentan acesta reprezinta aproximativ 4% din piata, dar este in continua crestere. Pentru ca nu exista momentan influente legislative , specialistii considera ca piata de brokeraj isi va continua expansiunea.  Nu este un secret ca online-ul este viitorul, dar dezvoltarea unui astfel de sistem este costisitor , necesitand investitii majore in platforma, marketing si mentenanta.
     Dar care sunt avantajele folosirii unui calculator online al unei firme de brokeraj ? In primul rand brokerii ofera cu transparenta tarifele practicate de catre mai multe societati de asigurare, clientul putand astfel sa faca comparatii. Nu demult exista o oarecare rivalitate intre asigurator si broker dar lucrurile s-au schimbat. Acum brokerul este cel care intretine o relatie deloc usoara atat cu asiguratorul, ale caror interese trebuiesc respectate dar si cu , clientul, care trebuie multumit. Practic exista o legatura dubla pe care brokerul trebuie sa o dezvolte armonios.
     Asigurarile RCA raman insa in continuare cele mai la indemana si cele mai cautate, este necesara schimbarea mentalitatii oamenilor pentru dezvoltarea dramatica si a celorlalte tipuri de asigurari. De exemplu PAID-ul a fost intampinat cu reticenta, desi idea a fost buna. Clientul are nevoie de o perioada pentru a se obisnui cu schimbarile. A fost nevoie de 4-5 ani ca domeniul online sa fie acceptat de client ca o posibilitate de incheiere a asigurarilor, dar cu timpul din ce in ce mai multi au apelat la astfel de site-uri precum RCA ieftin.

     Internetul ramane la indemana oricui si incepe sa fie exploatat cu success. Ramane de vazut cu timpul in ce directie o vor lua si asigurarile de viata si daca vor putea fi vreodata incheiate prin intermediul online-ului.

 

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS