Imprimare

Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA. Sfaturi de la Inbrok

16 Ianuarie 2015.

 

     Anual, suntem obligati sa platim o serie de taxe si impozite, printre care si asigurarea obligatorie de raspundere civila, prescurtata RCA. Acest tip de asigurare este una din cele doua de tip obligatoriu existente in tara noastra. Prin intermediul unei asigurari, cel care beneficiaza primeste in schimbul unei sume de bani achitate periodic, despagubiri pentru pierderile pe care le-ar putea suferi din pricina unor evenimente independente de vointa lui.

     RCA-ul presupune asigurarea unei persoane prin despagubirea acesteia in situatiile in care autovehiculul a suferit daune in urma unui accident, in urma unor vatamari corporale sau in cazul decesului. Acest tip de asigurare, se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate in tara. Lipsa unei astfel de asigurari, atrage dupa sine sanctiuni grave precum amenda, retinerea certificaatului de inmatriculare dar si a placutelor cu numerele de inamtriculare.

inbrok

Asigurari RCA – Inbrok

     In cazul in care dumneavoastra sunteti cel pagubit, aveti posibilitatea de a primii despagubiri pe baza politei de asigurarea a soferului care a produs accidentul, indiferent ca vorbim de daune morale sau chiar despre vatamari corporale. In cazul in care daunele sunt minore, in general survine constatatul amiabil, care presupune ajungerea la un consens a celui pagubit si a celui vinovat de accident. Este important de retinut ca propria asigurare RCA nu protejeaza autovehiculul dumneavoastra si nu va da dreptul la despagubiri chiar daca ati fost sau nu vinovat de producerea accidentului.

     Pretul reprezinta un aspect important al politei de asigurare RCA. Trebuie sa stiti ca pretul variaza in functie de urmatoarele criterii: varsta celui care detine autovehiculul, de cat timp acesta detine permis de conducere, daca soferul este pensionar, sufera de un anumit handicap. Toate acestea reprezinta variabile care influenteaza pretul unei polite RCA. In acelasi timp la tariful asigurarii contribuie si detaliile ce tin strict de masina pe care o detineti, precum marca, modelul sau vechimea acesteia.

     In cazul in care in decursul unui an ati provocat accidente, trebuie sa stiti ca pretul RCA va fi mai mai ridicat datorita penalizarilor. Acest sistem poarta denumirea de bonus-malus. In cazul in care nu ati produs accidente, veti primi anumite bonusuri sub forma de reduceri de pana la 50% iar la celalat capat, daca in istoricul dumneavoastra recent aveti accidente, pretul poate creste cu pana la 100%.

     Daca sunteti in cautarea unei polite de asigurare si nu aveti timp suficient la dispozitie sa va deplasati pana la cea mai apropiata agentie,pe Inbrok.ro gasiti RCA ieftin cu livrare la domiciliu in cel mai scurt timp.

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip

Calculator impozit auto

impozit

Incepand cu 1 iulie 2010, impozitul auto a fost majorat. Vezi aici cat trebuie sa platesti pentru masina ta cu ajutorul calculatorului special creat de noi !

calculeaza

Calculator taxa de poluare

impozit

Calculeaza aici cuantumul taxei pe care trebuie sa o platesti la prima inmatriculare a autovehiculului, pentru masini cu norma de poluare mai mici sau egale cu Euro 6.

calculeaza

Calculator rute auto

impozit

Pleci intr-o calatorie ? Vrei sa afli detalii despre ruta ? Calculeaza pas cu pas cel mai scurt drum pe care trebuie sa-l parcurgi pana la destinatie cu ajutorul Google Maps !

calculeaza

Calculator RCA

impozit

Calculatorul rca va ofera posibilitatea sa comparati ofertele de preturi pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto de la cele 9 societati de asigurari din Romania.

calculeaza

Facebook
Twitter
RSS