Imprimare

Ce trebuie sa știi despre piesele auto?

07 August 2016.

 

piese auto

     Orice proprietar de automobil ajunge sa achizitioneze la un moment dat piese auto. Cei care au buget pentru asta achizitioneaza piese auto noi in timp ce soferii fara buget  cauta solutii la dezmembrari. Care este cea mai buna varianta pentru tine insa? Care sunt optiunile pe care le ai?
     Un prim lucru pe care trebuie sa il stii este faptul ca exista 3 tipuri de piese auto:
• Piese auto noi OEM. Sunt piesele originale, produse de cel care le-a produs si pe cele montate pe linia de productie;
• Piese auto aftermarket. Sunt piese auto noi dedicate masinii tale, care au fost produse de alti producatori;
• Piese auto second hand. Sunt piese auto venite de la dezmembrari. Pot fi originale, aftermarket, bune sau uzate. De multe ori, achizitia de piese second hand este o adevarata loterie.

     Piesele auto OEM

Acestea poarta marca si sigla producatorului si sunt fabricate in uzinele dedicate marcii de automobil pe care il detii. Au o calitate superioara, sunt potrivite perfect si au o garantie foarte mare. De regula, sunt cele mai recomandate, din motie evidente. Din pacate, au si o serie de dezavantaje, printre care pretul ridicat, timpul destul de lung de asteptare pana la comanda si faptul ca nu le gasesti altundeva decat la reprezentante si la dealeri autorizati. Sunt motive pentru care o buna parte dintre soferi aleg o alta categorie de piese.

     Piesele auto aftermarket

Sunt piese auto fabricate de terti. Practic, producatorul masinii ofera licenta de productie unui numar mai mare de firme, care pot sa reproduca piesele originale. Multe dintre piesele auto aftermarket sunt de buna calitate, insa exista si firme care nu au licenta sau autorizatie de productie, asadar, trebuie sa acorzi o atentie mare achizitie. Avantajele pieselor aftermarket sunt faptul ca au un pret mic, sunt livrate rapid si au garantie destul de mare. Din pacate, nu au aceeasi calitate ca si piesele OEM si exista posibilitatea sa nu se potriveasca intotdeauna.

     Piesele second hand din dezmembrari

Asa cum spuneam, piesele din dezmembrari pot fi o adevarat loterie. Sunt foarte ieftine, insa pe termen lung nu reprezinta o investitie sigura. Singura varianta in care este indicata o piesa din dezmembrari, este cea in care chiar ai nevoie de piese noi si nu ai buget pentru unele din primele doua categorii. In rest, aceasta varianta nu este recomandata.

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip

Calculator impozit auto

impozit

Incepand cu 1 iulie 2010, impozitul auto a fost majorat. Vezi aici cat trebuie sa platesti pentru masina ta cu ajutorul calculatorului special creat de noi !

calculeaza

Calculator taxa de poluare

impozit

Calculeaza aici cuantumul taxei pe care trebuie sa o platesti la prima inmatriculare a autovehiculului, pentru masini cu norma de poluare mai mici sau egale cu Euro 6.

calculeaza

Calculator rute auto

impozit

Pleci intr-o calatorie ? Vrei sa afli detalii despre ruta ? Calculeaza pas cu pas cel mai scurt drum pe care trebuie sa-l parcurgi pana la destinatie cu ajutorul Google Maps !

calculeaza

Calculator RCA

impozit

Calculatorul rca va ofera posibilitatea sa comparati ofertele de preturi pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto de la cele 9 societati de asigurari din Romania.

calculeaza

Facebook
Twitter
RSS