Imprimare

De unde vine pasiunea pentru tuningul auto ?

16 Ianuarie 2015.

 

     Cu siguranta vine un moment dat in viata noastra cand ne dorim o masina numai a noastra pe care sa o putem utiliza oricand si oricum dorim. Cand masina devine insa mai mult decat un mijloc de transport si devine mai degraba o pasiune, proprietarii acestora apeleaza la variate servicii de tuning care sa le transforme masina intr-una mult mai spectaculasa si pe gustul lor.

autolux     

Tuning Auto – Autolux

Terminologia de tuning, desi este destul de recenta in tara noastra, a inceput sa ia amploare datorita proprietarilor de masini care mereu voiau performante mai bune de la masinile lor. Tuningul desemneaza defapt modificarea atat a interiorului cat si a exteriorului masinii cu scopul de a-i oferi performante mai bune. Pentru obtinerea performantelor, exista astazi o multime de modalitati care pot imbunatati considerabil performantele masinii tale. De foarte multe se opteaza doar pentru modificari ale caroseriei pentru a-i schimba aspectul exterior al masinii.

       Exemplul cel mai elocvent atunci cand vorbim despre tuning, il reprezinta fara doar si poate masinile de curse. Acestea au adesea un aspect foarte agresiv, iar motoarele sunt modificate in asa fel incat si sunetul sa capete o nota de agresivitate, lucruri care atrag milioane de pasionati sa procedeze la fel cu masinile proprii. Tuningul auto insa, nu inseamna doar imbunatatirea anumitor piese ale masinii ci de foarte multe ori chiar inlocuirea efectiva a  acestora. Modificarea motorului din dotare de asemenea reprezinta o parte importanta a acestui domeniu.

       Initial, pentru a obtine un surplus de viteza, se obisnuia a se renunta la piesele considerate importante, astfel ca masina devenea mai usoara si permitea acest lucru pasionatilor de viteza. Trebuie insa sa fiti foarte atenti atunci cand faceti diferite modificari deoarece limitele modificarilor masinii sunt impuse de legislatia in vigoare. Inainte de a apela la un serviciu de tuning, verificati daca acestea sunt omologate, pentru a nu intampina probleme mai tarziu.

     Tuningul a devenit astazi mult mai usor de realizat, avand in vedere ca modelele noi de masini sunt controlate mai mult electric in detrimentul modelelor mecanice care dadeau adesea batai de cap chiar si profesionistilor, modificarile devenind astazi mult mai permisive si la preturi cat se poate de accesibile. La ora actuala, cele mai cautate modificari sunt cele audio-video, jante, cipuri de motor, respectiv teava de esapament.

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip

Calculator impozit auto

impozit

Incepand cu 1 iulie 2010, impozitul auto a fost majorat. Vezi aici cat trebuie sa platesti pentru masina ta cu ajutorul calculatorului special creat de noi !

calculeaza

Calculator taxa de poluare

impozit

Calculeaza aici cuantumul taxei pe care trebuie sa o platesti la prima inmatriculare a autovehiculului, pentru masini cu norma de poluare mai mici sau egale cu Euro 6.

calculeaza

Calculator rute auto

impozit

Pleci intr-o calatorie ? Vrei sa afli detalii despre ruta ? Calculeaza pas cu pas cel mai scurt drum pe care trebuie sa-l parcurgi pana la destinatie cu ajutorul Google Maps !

calculeaza

Calculator RCA

impozit

Calculatorul rca va ofera posibilitatea sa comparati ofertele de preturi pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto de la cele 9 societati de asigurari din Romania.

calculeaza

Facebook
Twitter
RSS