Imprimare

25.000 de comenzi din prima zi pentru Toyota Prius Apha

20 Iunie 2011.

toyotapriusalpha

     Primul derivat al deja popularului Prius atrage un numar record de doritori. Monovolumul Alpha, cunoscut sub numele de Prius V in Statele Unite si Prius Plus in Europa, se bucura de un succes nesperat in tara de origine, Japonia.

     Dupa prima zi de la lansare, Alpha a reusit sa adune un total de 25.000 de precomenzi in Tara Soarelui Rasare. Evolutia excelenta a continuat pe parcursul intregii luni, la final dealerii constructorului japonezi insumind nici mai mult nici mai putin de 52.000 de unitati comandate. Oficialii au cerut depunerea un avans pentru inregistrarea comenzii, conditie care ar urma sa confirme seriozitatea comenzii.

     Surpriza este cu atit mai mare cu cit oficialii nu se asteptau sa vinda decit 3000 de masini in prima luna. Toyota nu este la primul record de acest gen, prima generatie a modelului Prius reusind sa adune in prima luna 180.000 de comenzi, desi estimarile anuntau doar 10.000 de clienti.

     Toyota va avea dificultati in onorarea comenzilor dupa problemele create de tsunami-ul devastator din aceasta primavara. Specialistii constructorului japonez sustin ca abia in luna octombrie productia va putea reveni la nivelul de dinainte de dezastrul natural. In aceste conditii, primele exemplare Alpha vor ajunge la clienti abia in primavara anului viitor.

Sursa : www.ziaruldeiasi.ro

 

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS