Imprimare

4 branduri auto care au disparut

05 Octombrie 2010.

De la inventarea automobilului multe marci au aparut si au disparut, insa criza economica a facut ca nu mai putin de patru marci, toate americane, sa devina istorie.  Criza economica a lovit cel mai puternic in sectorul auto. Multe marci au suferit la capitolul vanzari, insa unele au fost afectate atat de grav incat au dat faliment. Una dintre cele mai cunoscute marci care a dat faliment anul acesta este Hummer.

Hummer

     Parte a grupului General Motors, Hummer a dat faliment in prima parte a acestui an dupa ce tranzactia cu chinezii de la Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery nu s-a mai realizat. Hummer este un automobil derivat dintr-un vehicul militar, Humvee, lansat in anul 1992. General Motors a cumparat marca in anul 1998 si lansat trei modele H1, H2 si H3. Un ultim exemplar Hummer H3 a iesit pe portile fabricii din Louisiana in luna mai a acestui an. Automobilele Humvee sunt produse in continuare la fabrica din Indiana, dupa ce departamentul de Aparare al SUA a facut o comanda de 500 de unitati.

Pontiac

     Pontiac a inceput sa construiasca masini in anul 1926, iar ultimul exemplar a iesit pe portile uzinei Orion in luna noiembrie a anului trecut. Pontiac era o marca pe care General Motors o comercializa in SUA, Canada si Mexic. General Motors a decis  in aprilie 2009 ca divizia sa de performanta, Pontiac, nu mai face parte din planurile de viitor, preferand sa se axeze pe alte marci precum Chevrolet, Cadillac, Buick si GMC. Pontiac a fost la un moment dat cea mai vanduta marca de pe continentul american cele mai cunoscute modele fiind Trans Am si GTO.

Mercury

     Mercury este un brand al Ford Motor Company. infiintata in anul 1939 de Edsel Ford, fiul lui Henry Ford, marca a disparut de pe piata  la mijlocul acestui an. Numele este derivat de la zeul Mercur, mesagerul zeilor in mitologia romana.  Conducerea Ford a decis sa renunte la acest brand si sa se axeze pe marcile Ford si Lincoln. Cea mai buna perioada pentru Mercury a fost intre 1960 si 1978 cand s-au vandut 580.000 de autovehicule. Masinile Mercury s-au vandut in SUA, Mexic, Puerto Rico, Insulele Virgine si Orientul Mijlociu.

Saturn

     Saturn este o alta marca a General Motors care a oprit productia in luna octombrie a anului trecut dupa ce tranzactia cu Penske Automotive Group a picat. Compania Saturn a fost infiintata in anul 1985, insa de-a lungul existentei sale nu a fost niciodata profitabila.

Sursa : www.capital.ro

Facebook
Twitter
RSS