Imprimare

68% dintre soferii sub 35 de ani ar dori sa poata folosi internetul în masina

03 Iulie 2010.

 

     Un studiu realizat de americanii de la Autobytel a dezvaluit o concluzie socanta in rândul soferilor cu o vârsta de pâna in 35 de ani. Se pare ca 68% dintre respondenti considera internetul in masina un lucru foarte important, sau o facilitate pe care ar aprecia-o . Dintre respondenti, doar 14% au considerat ca sunt importante sistemele multimedia controlate prin voce pentru a-i putea permite soferului sa se concentreze la drum – cum sunt sistemele Blue&Me, Linguatronic si altele. Doar 8% dintre soferii tineri care au raspuns la acest studiu considera ca au nevoie de asemenea dispozitive.

     Cel mai atragator echipament pe care il poate avea o masina si ei nu il detin inca este GPS-ul, spun 30% din respondentii acestui sondaj. in timp ce un sistem de navigatie aftermarket poate fi achizitionat contra unor sume relativ scazute, o unitate performanta si usor de folosit este aproape de doua ori mai scumpa decât echipamentele entry-level. Pe de alta parte, implementarea unui sistem de navigatie in bordul unui model si in comenzile acestuia este inca o facilitate pe care o evita majoritatea soferilor din cauza costurilor ridicate pe care aceasta le reprezinta. O alta problema cu sistemele de navigatie incluse in bord este dificultatea cu care unele dinre acestea pot primi harti noi si update-uri software.

     O alta intrebare care le-a fost pusa respondentilor acestui sondaj a fost legata de perioada de timp necesara integrarii internetului in autoturismele disponibile pe piata. Nu mai putin de 50% dintre respondenti considera ca majoritatea modelelor de pe piata vor primi aceasta functie pâna in 2013.

Sursa : Sebastian Toma, automarket.ro via carnewsarticles.com

 

Facebook
Twitter
RSS