Imprimare

9800 de kilometri prin Antarctica cu Toyota Hilux

09 Aprilie 2012.

toyota-hilux-antarctica

     Toyota a doborit un nou record mondial cu modelul sau Hilux: 9500 de km parcursi in Antarctica. Bolidul isi dovedeste din nou robustetea, doborind un nou record mondial, cu prilejul unei dintre cele mai curajoase expeditii auto din lume.

     O caravana formata din mai multe mo-dele Hilux modificate (unele aveau chiar 6 roti) a reusit sa parcuga cea mai lunga distanta parcursa pe continentul Antarctica. Expeditia modelului japonez a totalizat aproape 9500 de kilometri si s-a dovedit a fi cea mai lunga expeditie din istoria polara, intinzindu-se din noiembrie 2011 pina in februarie 2012.

     Reusita se adauga unei alte performante mai vechi, aceea in care Hilux a reusit sa atinga ambii Poli Magnetici Sud si Nord.

     Pentru a putea duce la bun sfirsit expeditia, Hilux a fost modificat de specialistii de la Arctic Trucks, care au luat in calcul conditiile extreme la care pick-up-ul va fi nevoit sa functioneze: temperaturi de -50 de grade si altitudini de 3400 de metri.

     Trei exemplare Hilux au dus la bun sfirsit misiunea, fiind nevoite sa functioneze cu combustibil de avion, pentru a putea rezista temperaturilor scazute si altitudinilor mari. Dintre cele trei exemplare, doua au fost de tip 6x6, adica cu trei punti motrice.

     Pe traseu au fost insirate insa alte 10 exemplare Hilux, care au asigurat asistenta unor competitori intr-o cursa de ski, au pus bazele unor statii meteo si au garantat existenta combustibilului pe traseul celor trei masini victorioase.

     Lista modificarilor a inclus, printre altele, instalarea unei macarale pentru manevrarea obiectelor mai grele si instalarea unor rezervoare de combustibil de 280 de litri, respectiv 800 de litri pentru modelele 6x6. Suspensia si sasiul au fost ramforsate, transmisia a fost revizuita iar pneurile speciale au avut o presiune cuprinsa intre 2.0 si 3.0 psi, oferindu-le masinilor o amprenta la sol de 17 ori mai mare decit cea a unei anvelope normale.

Sursa : www.ziaruldeiasi.ro

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS