Imprimare

A treia generatie Toyota Yaris a intrat deja in fabricatie

08 August 2011.

toyota-yaris-3

{plusone}

     Uzina Toyota din Valenciennes a inceput productia celei de-a treia generatii a lui Yaris. Modelul prezinta un design mai agresiv si mai "europenizat", care ar trebui sa-l faca mai popular in rindul clientilor de pe batrinul continent.

     Toyota a inceput sa produca cea de-a treia generatie a lui Yaris la fabrica sa din Franta. Modelul Yaris este construit in Franta inca din 1999, odata cu debutul acestuia pe piata din Europa. Intre timp, Yaris a devenit cel mai bine vindut model Toyota in Europa. Recent a fost prezentata si o versiune hibrida, care va fi construita si in Franta, productia urmind sa debuteze in 2012.

     Din punct de vedere stilistic, e evident ca cea de-a treia generatie a lui Yaris are mai mult personalitate. Modelul seamana foarte mult cu conceptul care a debutat la Salonul Auto de la Geneva si preia o serie de elemente de la Auris. Interiorul modelului este modernizat si prezinta un aer high-tech, fara ca functionalitatea sa sa fie afectata in vreun fel. In ceea ce priveste dimensiunile, modelul are o lungime de 3.89 metri, pastrindu-se in media segmentului in timp ce rivalii au crescut in dimensiuni.

     Sub capota, noul Toyota Yaris va fi echipat optional cu doua motorizari pe benzina - un propulsor 1.0 VVT-I de 69 CP si o unitate 1.3 VVT-I de 99 CP. Clientii vor putea opta si pentru un diesel, o unitate D-4D de 90 CP.

     Versiunea VVT-I de 99 CP va fi oferita atit in compania unei transmisii manuale, cit si in "echipa" cu o cutie automata Multidrive 7-S. Motorizarea diesel va fi oferita fie intr-o versiune cu transmisie manuala, fie in compania unei cutii de viteze robotizate MultiMode. Toyota Yaris se mindreste cu raza de bracare foarte mica, modelul avind nevoie de doar 9.4 metri pentru pentru a efectua o intoarcere de 180 de grade.

Citeste aici despre lansarea noii generatii Toyota Yaris (galerie foto) !

Sursa : www.ziaruldeiasi.ro

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS