Imprimare

Adio inmatriculari ieftine in Bulgaria

22 Octombrie 2010.

     Guvernul bulgar are vesti proaste pentru romanii care-si cumpara masini mai ieftine decat taxa de inmatriculare: tarifele pentru autoturismele vechi si poluante se vor scumpi, informeaza Romania libera.

     Paradisul inmatricularilor ieftine? din Bulgaria are zilele numarate. Ministrul Finantelor de la Sofia, Simeon Diankov, a anuntat ca, din 2012, proprietarii de masini vechi si poluante vor plati taxe foarte mari pentru inmatriculare. Vestea este foarte proasta pentru zeci de mii de romani care au profitat deja sau au de gand sa o faca taxele de cateva ori mai mici de peste Dunare. De obicei, astfel de masini sunt vechi si ieftine. De exemplu, pentru un Jeep Grand Cherokee, cu motor de 5.210 cmc, inmatricularea costa, in Bulgaria, 700 de euro. in functie de anul de fabricatie, inmatricularea unui astfel de model in Romania urca ametitor, si la 8.200 euro. Pentru un VW Golf 1,9 TDI, din 1994, de 90 CP, cu aer conditionat si ABS, inmatricularea in Romania costa 2.660 de euro, la un pret de achizitie, din Germania, modic, de doar 1.990 euro.

     Una din principalele probleme ale celor care au masini inmatriculate in Bulgaria este ca acestea pot fi radiate de proprietarul bulgar. Procedura este simpla: bulgarii obtin credite bancare, pe care le gireaza cu autoturismele pentru care au facut procura. in momentul in care nu platesc ratele, banca ridica masinile puse gaj. in plus, proprietarul poate rezilia masina de la Fisc. Acesta are 60 de zile la dispozitie pentru a inregistra masina la Fisc, dupa inmatricularea pe numele sau, dar multi nu respecta termenul. in cazul acesta, soferul roman risca dosar penal daca este surprins la volanul ei. Dificila este si asigurarea reparatiei, in cazul unui accident in care soferul masinii bulgaresti este vinovat. De cele mai multe ori, acesta isi repara singur masina, iar pagubitul apeleaza la polita CASCO, daca o are.

Sursa : www.financiarul.ro

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS