Imprimare

Airbag-ul pentru pasagerul din dreapta se muta din bord in plafon

24 Mai 2011.

airbag-plafon

     Furnizorul auto TRW Automotive, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, cu activitati si in Romania, va produce airbag-uri frontale pentru pasagerul din dreapta care vor fi ascunse in plafon, pentru a permite designerilor sa ofere mai mult spatiu in interiorul automobilelor si sa personalizeze in noi moduri zona ocupata in mod traditional de airbag, a anuntat compania.
 
     Noul concept, denumit sugestiv “bag in roof” va reduce si costurile de productie, acest avantaj adaugandu-se celor amintite.
 
     “Sistemele de siguranta pentru pasageri devin din ce in ce in ce mai versatile. Avem nevoie sa dezvoltam noi modalitati pentru a spori protectia ocupantilor – un domeniu de interes este proiectarea si configurarea de airbag-uri”, a spus Dirk Schultz, director de inginerie in cadrul TRW, intr-un comunicat de presa.
 
     Debutul noului model de airbag va avea loc in 2014, pe autoturisme produse in Germania sau Polonia, potrivit lui Steven Peterson, director de sisteme de inginerie pentru TRW, citat de Automotive News.
 
     TRW Automotive este prezent in 26 de tari si are 60.000 de angajati. Compania produce, printre altele, sisteme de asistenta a soferului, sisteme de franare si directie, suspensii, centuri de siguranta si airbag-uri, electronice si componente pentru motoare. Grupul a inceput operatiunile in Romania in anul 2004 si are in prezent peste 2.500 de angajati in cinci locatii: Timisoara, Oravita, Lupeni, Resita, Deta.
 
     Fabrica din Timisoara produce volane si module de airbag si numara peste 1.700 angajati. Produsele sunt livrate catre producatori auto de calibru mondial, cum ar fi Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Porsche, Fiat, Renault si altii.

Sursa : www.0-100.ro

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS