Imprimare

Ajutor pentru masini electrice: Pana la 6 tichete Rabla sau pana la 25% din valoarea vehiculului

06 Aprilie 2011.

electric-car-station

      Stimularea vanzarii de masini electrice si hibride in Romania se va face fie prin acordarea a pana la 6 tichete Rabla cumparatorilor sau prin subventionarea a pana la 25% din valoarea masinii respective, a declarat miercuri (6 aprilie) ministrul Mediului, Laszlo Borbely, intr-o conferinta de presa organizata dupa o intalnire cu directorul general al Grupului Renault Romania, Jerome Olive

     Cadrul legal pentru acest lucru va fi stabilit printr-o ordonanta a Guvernului care “va iesi in doua saptamani”, spune ministrul.

     Potrivit acestuia, in prima faza vor putea beneficia de ajutoarele respective institutiile statului, iar in masura in care se va dezvolta infrastructura va exista deschidere si pentru persoane fizice.

     “Avem aceasta ordonanta (…) care, printre altele, speram sa acorde anumite facilitati si acestor vehicule (electrice – n.r). Nu vorbim, evident, doar de masini electrice, vorbim si de masini hibride. (…) Trebuie sa facem distinctii intre masini (…). Trebuie sa dam facilitati, dupa parerea mea, mai mari masinilor electrice decat masinilor hibrid, dar si masinile hibrid trebuie sprijinite”, spune Borbely.

Sursa : www.0-100.ro

 

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS