Imprimare

Alfa Romeo planuieste un SUV care sa intre in competitie cu BMW X3

20 Mai 2011.

alfa-romeo-suv

     Incepind cu anul viitor, Alfa Romeo va ataca un segment de piata pe care nu era prezenta inca - cel al SUV-urilor. Viitorul model Alfa are ambitia de a se bate cu BMW X3 si Audi Q5.

     Denumit C-SUV, modelul va fi dezvoltat pe platforma cvasi-noua, de fapt o versiune extinsa a celei regasite pe Giulietta, care poate sa suporte un sistem de tractiune integrala. Cu un asemenea transplant, italienii doresc sa obtina comportamentul cel mai sportiv si dinamic din segment.

     Inginerii si mecanicii vor folosi otel de inalta rezistenta in proportie de 90%, dar si elemente deformabile usoare. Pe puntea fata vom regasi o suspensie MacPherson, iar pe cea spate una multi-link. Aluminiul va fi folosit din abundenta pentru a reduce masa totala a crossover-ului.

     Performantele in teren accidentat se vor apropia mai mult de cele ale lui Nissan Qashqai decit de cele ale lui Land Rover Freelander, crossover-ul Alfa urmind sa fie orientat mai mult catre folosirea pe asfalt. Pentru cei care prefera terenul accidentat, grupul Fiat va oferi un model Jeep, urmasul actualelor Patriot si Compass, dezvoltat pe aceeasi platforma cu crossover-ul Alfa.

     Ambele modele vor fi asamblate la uzina de la Mirafiori, unde se asteapta o productie totala de 280.000 de unitati. Dintre acestea, 100.000 de exemplare vor fi Alfa Romeo, jumatate fiind pregatite sa ajunga dincolo de Ocean, pe piata din SUA.

     Sub capota viitorului Alfa C-SUV se va afla cea de a doua generatie a motoarelor pe benzina MultiAir, precum si dieselurile MultiJet. Versiunile entry-level ar putea fi echipate cu unitatea de 1750 cmc pe benzina, ce ofera peste 200 de cai, si cu dieselul de 2.0 litri JTDm de 140 cai putere. Virful de gama ar putea fi unitatea Pentastar V6 pe benzina de 3.3 litri si 275 de cai putere, imprumutat de la Chrysler. Pentru cei care prefera dieselul vor exista doua versiuni de 220 si 250 de cai putere ale unui diesel V6 de 3.0 litri.

     Planurile de viitor ale Alfa Romeo includ inlocuirea actualului 159 cu variantele break si sedan al anticipatului Giulia, o versiune de serie a conceptului 4C si un crossover. Acesta din urma va asigura si debutul brandului pe piata din Statele Unite.

Sursa : www.ziaruldeiasi.ro

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS