Imprimare

Dacia Duster a luat numai trei stele la testele de siguranta

24 Februarie 2011.

     Dacia Duster a obtinut trei stele din cinci posibile la testele efectuate de Euro NCAP, cu un scor de 74% pentru protejarea pasagerilor adulti si de 28% pentru siguranta pietonilor. Dacia Duster a primit un scor de 78% pentru protectia oferita pasagerilor copii si de 29% pentru dotarile care imbunatatesc siguranta. Modelul testat a fost Dacia Duster 1.5 DCi Laureate.

     "Duster nu a reusit sa impresioneze Euro NCAP. Performantele masinii in materie de siguranta sint mult sub cele demonstrate de alte automobile noi prezente pe piata europeana. Este dezamagitor ca Renault nu acorda sigurantei masinilor Dacia aceeasi prioritate pe care o acorda automobilelor produse sub marca proprieā€œ, mentioneaza Euro NCAP intr-un comunicat.

     Spre comparatie, Mitsubishi ASX si Nissan Juke au primit punctaje generale maxime. In testele efectuate de Euro NCAP cu Duster, spatiul destinat pasagerilor s-a comporat bine in cazul impactului frontal. Usa de la portbagaj s-a deschis, insa, situatie considerata un minus pentru siguranta. Protectia zonei pieptului a fost calificata ca fiind medie atit pentru pasagerii adulti din fata, cit si pentru cei din spate. Masuratorile efectuate la nivelul genunchilor si femurului nu au indicat probleme. Pe partea soferului, insa, structurile care intra in componenta bordului au fost evaluate ca riscante.

     In testele pentru siguranta pietonilor, nici bara de protectie si nici partea din fata a capotei nu au fost punctate, ceea ce inseamna o protectie slaba. Capota asigura, insa, o protectie buna in majoritatea zonelor care prezinta cele mai mari sanse de a lovi capul unui copil. Riscurile sint mari, insa, in zonele care pot lovi capul unui adult.

dacia-duster-euroncap1

Sursa : www.ziaruldeiasi.ro

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS