Imprimare

Europa: Hyundai si Kia cresc productia, in timp ce PSA face disponibilizari

26 Septembrie 2011.

uzina-auto

     Kia si Hyundai vor mari productia la uzina din Zilina prin adaugarea celui de-al treilea schimb, in timp ce francezii de la PSA vor renunta la 10.000 de angajati temporari de la fabricile din Franta.

     Uzina Kia din Zilina, Slovacia, va angaja inca 1.000 de salariati pentru cel de-al treilea schimb. Coreenii vor sa-si mareasca productia pentru a face fata cererii intregistrate pentru Sportage si Venga, dar si pentru a se pregati pentru 2012, cand vor lansa succesorul lui Cee’d. Cei de la Kia vor investi un miliard de euro in uzina respectiva, iar decizia adaugarii celui de-al treilea schimb va duce la angajarea a cateva mii de salariati la fabricile de componente ale furnizorilor Hyundai-Kia din zona.

     Vanzarile Kia au crescut cu 4.2 procente in Uniunea Europeana in primele opt luni ale anului, atingand 180.000 de unitati. Marca are o cota de piata de doua procente, potrivit informatiilor furnizate de ACEA. Uzina Kia din Zilina produce si modele Hyundai, alaturi de componente pentru acestea. Hyundai se bucura de o crestere pe piata din Europa, iar modelele construite in Slovenia par sa fie la fel de populare precum fratii lor de platforma de la Kia.

     Intre timp, PSA Peugeot-Citroen se pregatesc sa renunte la 10% din efectivele lor din Franta. Corporatia franceza vrea sa raspunda la economia care incetineste prin renuntarea la muncitorii temporari. Prima tinta este uzina Aulnay-Sous-Bois, de langa Paris, unde PSA construieste modelul Citroen C3. in februarie 2012, PSA isi va inchide centrul logistic de piese din Melun-Senart, iar productia in alte uzine ar putea fi si ea redusa. Francezii spun ca viitorul uzinei din Aulnay este asigurat pana in 2014, cand va debuta inlocuitorul actualului C3. intre timp, cei de la PSA spun ca cei 10.000 de muncitori care vor fi disponibilizati vor primi oferte de angajare in centrul de piese din Vesoul sau in alte uzine PSA din Franta.

Sursa : www.automarket.ro via autocarnews

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS