Imprimare

Ford angajeaza 500 de oameni la uzinele Craiova

21 Martie 2012.

uzina-auto

     Conducerea Ford Romania a anuntat, marti seara, ca in aceasta saptamana va incepe angajarile la fabrica de la Craiova, potrivit directorului de resurse umane Angella Alexander, compania urmand sa angajeze 500 de muncitori.

     "Ford Romania are placerea de a anunta ca in aceasta saptamana va demara un proces de angajare a 500 de muncitori pentru fabrica noastra din Craiova. Ford va recruta, in principal, operatori de baza pentru liniile de productie, dar in acelasi timp suntem interesati si de extinderea fortei de munca prin aducerea unor specialisti de intretinere", a declarat Angella Alexander, director Resurse Umane Ford Romania. Ea a mai afirmat ca muncitorii vor lucra pentru productia B-Max si EcoBoost.

      Oficialii Ford au precizat ca procesul de recrutare va incepe in cursul acestei saptamani si se va termina in luna mai.

      Reprezentantii Ford au promis, la preluarea fabricii de la Craiova, ca vor angaja cateva mii de persoane din muncipiu.

      Compania va lansa in acest an productia motorului de 1,0 litri EcoBoost, cat si constructia noului Ford B-MAX.

     Grupul american a preluat in 2007, de la stat, compania Automobile Craiova, iar conform contractului de privatizare avea obligatia sa realizeze pana la 19 martie 2012 investitii tehnologice si de mediu de 675 milioane euro si un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 unitati.

     Ford a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca va produce la Craiova, in acest an, 60.000 de unitati B-Max, iar pentru anul viitor estimeaza constructia a cel putin 100.000 de masini.

     Modelul B-Max, produs exclusiv la fabrica de la Craiova, va ajunge in showroom-urile din Romania in luna iulie, insa comenzile vor fi onorate incepand cu luna septembrie. Conceptul B-Max a fost prezentat in luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar in iunie Ford a inceput sa fabrice la Craiova primele prototipuri.

     Constructorul american a asamblat la Craiova, in intervalul aprilie 2010-octombrie 2011, un numar de peste 17.000 autoutilitare Transit Connect. Ulterior, productia utilitarei a fost mutata la fabrica Ford din Valencia, in urma deciziei grupului american de a reorganiza activitatea tuturor fabricilor pe care le detine in Europa.

Sursa : www.ziare.com

    Vom reveni maine cu imagini in exclusivitate de la lansarea Ford B-Max gazduita de Muzeul National de Arta Contemporana Bucuresti.

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS