Imprimare

[Foto] Cele mai poluante 12 masini din 2011

18 Aprilie 2011.

     Consiliul American pentru Economisirea Eficienta a Energiei a testat recent o serie de masini, carora le-a oferit un "scor verde" in functie de impactul pe care il au asupra mediului inconjurator. Acest scor este calculat, printre altele, si in functie de emisia de noxe, factor ce influenteaza incalzirea globala.

     Totodata a fost realizat si un top 12 cu cele mai poluante masini din 2011. Clasamentul include camionete sau masini sport de lux, noteaza MNN.

  

   Cea mai rapida masina de pe planeta, Bugatti Veyron, este totodata si cea mai poluanta din lume. Bugatti Veyron poate ajunge la 100 de km la ora in mai putin de trei secunde. Acest model consuma 29 de litri de combustibil la o suta de kilometri in oras si aproape 15 litri pe autostrada. Vestea buna este ca pretul de milioane de dolari limiteaza numarul cumparatorilor, iar mediul are mai putin de suferit.

bugatti-veyron

     Cheevrolet Suburban K2500 si GMC Yukon XL K2500 sunt urmatoarele in topul celor mai poluante masini. Aceste doua SUV-uri consuma in medie 23 de litri de combustibil la suta de kilometri in oras si au un consum similar cu al unui Bugatti Veyron in afara localitatii.

chevrolet-suburban

     Dodge Ram 2500 Mega Cab este una dintre camionetele "daunatoare" mediului. Motorul de 5,7 litri cu 8 cilindri face ca acest model sa consume 18 litri la suta de kilometri si 13 litri pe autostrazi. Cu toate ca acest autovehicul consuma mai putin decat omologul sau GMC Sierra K2500, modelul de fata este mult mai poluant.

dodge-ram-2500

     Chevrolet Express si GMC Savana sunt doua furgonete prezente pe lista celor mai poluante masini. Motoarele de 6 litri si 8 cilindri duc la un consum mediu urban de 23 de litri la suta de kilometri si extraurban de 14 litri. Din pacate aceste modele sunt folosite preponderent in orase, lucru ce face ca noxele emise sa afecteze sanatatea populatiei. O alternativa buna ar fi folosirea autoutilitarei electrice Ford Tranzit.

chevrolet-express

     Ford F-250 completeaza lista masinilor poluante. Modelul are un motor de 6,2 litri si 8 cilindri si un consum similar cu Dodge Ram. Pe site-ul oficial al producatorului nu se specifica exact consumul acestei camionete.

ford-f250

     Ford F-150 Raptor este o camioneta cu motor standard de 5,4 litri cu 8 cilindri in V. Cei ce doresc insa o masina si mai puternica pot opta pentru un motor de 6,2 litri. Acesta din urma are un consum mediu de 21 de litri la suta de kilometri in oras si 16 litri in regim de autostrada.

Atunci cand Mercedes-Benz vine cu o eticheta AMG, clientii stiu ca pot cumpara un model de top. In ciuda consumului mic pentru un motor atat de puternic, (20 de litri la suta de kilometri in oras), Mercedes-Benz ML 63 AMG a fost inclus in randul autovehiculelor poluante.

ford-f150

     Atunci cand Mercedes-Benz vine cu o eticheta AMG, clientii stiu ca pot cumpara un model de top. In ciuda consumului mic pentru un motor atat de puternic, (20 de litri la suta de kilometri in oras), Mercedes-Benz ML 63 AMG a fost inclus in randul autovehiculelor poluante.

mercedes-ml63-amg

     Nu numai eticheta de AMG poate propulsa un model Mercedes in topul masinilor poluante. Modelul Mercedes-Benz G550, cu motor de 5,5 litri ce dezvolta o putere de 382 de cai putere, este la fel de poluant ca si fratele sau ML 63 AMG. Pretul de lista pentru o dotare standard al acestui model este in jurul a 100.000 de dolari.

mercedes-g550

     GMC Sierra K2500 este cea mai putin poluanta dintre camionetele care apar in acest clasament. Pentru cei care doresc sa-si achizitioneze o camioneta, exista insa o varianta si mai buna pentru mediu. Este vorba de modelul GMC Canyon.

gmc-sierra

     Bentley Mulsanne este primul dintre cele doua modele ale acestui producator care completeaza lista masinilor poluante. Motorul de 505 cai cu doua turbine atinge o viteza maxima de 296 de km/h si emite o cantitate mare de dioxid de carbon.

 bentley-mulsanne

     Al doilea model de la Bentley daunator mediului este Continental GTC, o masina sport de lux. Este dotata cu un motor de 6 litri cu 12 cilindri ce dezvolta o putere de 552 de cai. Consumul urban este de 21 de litri de combustibil la suta de km.

bentley-continental

      Atat Ford Expedition cat si Lincoln Navigator sunt doua dintre cele mai periculoase autovehicule pentru mediul inconjurator. Totusi, motorul de 5,4 litri cu tractiune integrala face ca Ford Expedition sa fie mai putin poluant decat concurentul Chevy Suburban.

ford-expedition

Sursa : www.ziare.com

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS