Imprimare

[Foto] Primele informatii despre viitorul Audi A6 Hybrid

02 August 2011.

 audi-a6-hybrid

     Audi A6 Hybrid va debuta oficial in 2012. Sedanul germanilor va oferi 245 de cai putere si 450 de Nm, garantand in acelasi timp un consum mediu de 6.4 litri/100 de km. 

     Pentru a da nastere unei retete de succes, inginerii germani au folosit serviciile unui motor pe benzina de 2.0 litri TFSI, cunoscut deja publicului ca fiind capabil sa ofere 211 cai putere si 350 de Nm. Motorul utilizeaza injectia directa Audi si sistemul de control automat al valvelor AVS, tehnologii care isi aduc o contributie importanta in reducerea consumului.

     Motorul termic va fi alaturat unei unitati electrice de 54 de cai putere, tinuta in viata de un set de baterii litiu-ion cu 72 de celule, pozitionat in portbagaj. Gratie combinarii celor doua solutii de propulsie, Audi A6 Hybrid totalizeaza 245 de cai putere si un cuplu motor de 450 Nm.

     Resursele sunt suficiente pentru a imprima un sprint de la 0 la 100 de km/h in 7.3 secunde si pentru a garanta o viteza maxima de 238 km/h. Chiar si asa, Audi garanteaza un consum mediu de 6.4 litri/100 de kilometri si emisii de numai 146 g/km.

     Instalarea setului de baterii in portbagaj reduce capacitatea acestuia insa nu cu mult. Sedanul va fi inca dispus sa ofere 375 de litri in conditii normale de incarcare si 850 de litri cand se renunta la bancheta spate. Desi va beneficia de acumulatorii litiu-ion, A6 Hybrid va pastra si rezervorul de benzina standard, care inghite pana la 73 de litri. in ciuda instalarii pachetului de baterii, care cantareste 36.7 kilograme, sedanul nu va depasi o masa de 1770 de kilograme.

     Viitorul Audi A6 Hybrid va fi echipat cu o transmisie automata cu opt rapoarte. Aceasta va oferi celui de la volan trei moduri de functionare. Unul EV, in care va avea prioritate motorul electric, o treapta D in care vor fi utilizate ambele motoare si o treapta S unde va fi favorizat comportamentul mai sportiv.

     Acestor trei trepte speciale le corespund cinci moduri de functionare: unul complet electric, unul complet termic, unul de recuperare a energiei la franare, unul de putere si unul hibrid.

     Viitorul Audi A6 Hybrid va putea atinge o viteza maxima de 100 de km/h doar in modul electric, autonomie fiind insa de numai 3 kilometri.

 

Sursa : www.automarket.ro 

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS