Imprimare

General Electric si Nissan, parteneriat pentru promovarea masinilor electrice

12 Octombrie 2011.

nissan-leaf

     General Electric si Nissan au incheiat, marti, un acord de colaborare privind cercetarea pe termen de doi ani care sa promoveze adoptarea in masa a vehiculelor electrice, cum ar fi modelul Nissan LEAF, dar si dezvoltarea mai rapida a infrastructurii de alimentare a masinilor electrice.

     Cele doua companii isi vor concentra eforturile pe integrarea vehiculelor electrice in locuinte si cladiri, dar si pe dezvoltarea retelei de electricitate in momentul intrarii in circulatie a milioane de astfel de vehicule, se arata intr-un comunicat al GE.

     "In calitate sa de important furnizor de echipamente pentru productia de energie si servicii energetice, GE se afla intr-o pozitie foarte buna care ii permite sa ajute industria auto sa aduca milioane de vehicule electrice in retea", a declarat Mark Little, Vicepresedinte Senior si Director, GE Global Research.

     "Acest parteneriat pentru cercetare cu GE reafirma angajamentul asumat de Nissan de promovare in masa a mobilitatii cu zero emisii. Experienta bogata a GE in domeniul retelelor energetice va ajuta Nissan sa creeze pe piata conditii mai bune pentru vehicule electrice precum Nissan LEAF si sa aduca un plus de valoare clientilor nostri acum, dar si pe viitor", a afirmat Carla Bailo, Vicepresedinte Senior, Cercetare si Dezvoltare Nissan Americas.

      Unul dintre proiectele in derulare vizeaza studierea modului in care vehiculele electrice precum Nissan LEAF pot fi integrate in conceptul general al GE pentru o locuinta inteligenta.

     Inginerii Nissan dezvolta metode de conectare a vehiculelor la locuinta, transformandu-le astfel intr-o parte mai bine integrata in echipamentele energetice ale cladirii. Acest proiect va analiza modul in care adaugarea vehiculelor electrice afecteaza costul electricitatii si schimba intreaga sarcina electrica a locuintei.

      Intr-un alt studiu, cercetatorii vor folosi date de utilizare agregate alaturi de experimente sofisticate de simulare si modelare pentru a analiza efectul pe care milioanele de vehicule electrice l-ar putea avea asupra sistemului de distributie electrica. Se vor cauta metode prin care sa se faca fata nevoilor de incarcare a vehiculului, fara a suprasolicita reteaua.

      Echipamentele GE sunt folosite pentru productia sau distributia a peste 25% din energia electrica la nivel mondial. Prin modelul Nissan Leaf, Nissan este lider in domeniul vehiculelor cu zero emisii.

Sursa : www.ziare.com

 

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS