Imprimare

General Motors, salvat cu know-how-ul Chinei?

29 August 2011.

general-motors

     Automobilele General Motors care au fost vandute in SUA reprezinta produse "made in China". Cu toate ca americanii nu au cunoscut noul model Sedan Buick Verano 2012, pe strazile din China modelul a circulat inca din iunie 2010, sub numele de Buick Excelle GT. De asemenea, modelul Chevrolet Sonic care va aparea in luna septembrie in showroom-urile din SUA a fost proiectat in Asia de catre o companie chineza producatoare auto in parteneriat cu GM.

     Peste 2 milioane de automobile General Motors au fost vandute in China anul trecut, iar compania se asteapta sa-si dubleze numarul vanzarilor in urmatorii 5 ani. In plus, General Motors isi proiecteaza noile modele dupa gusturile clientilor chinezi. De exemplul interiorul masinii Buick La Cross a fost executat in studioul de design al GM Shanghai.

     Partenerul chinez al GM China, Shanghai Automotive Industrial Corp, este cel mai mare producator auto din statul chinez. SAIC abia asteapta sa-si extinda tehnologia si gama de produse pe pietele straine si se bazeaza pe expertiza si know-how-ul General Motors. GM si SAIC colaboreaza deja la aspectele de inginerie auto, fabricatie si distributie a masinilor.

     Explozia vanzarilor de masini din China a deschis numeroase oportunitati pentru gigantul GM. Vanzarile GM China au crescut cu 68% la un record lunar de 230.048 de masini. In schimb, in SUA, vanzarile lunare ale grupului au fost cu 20% mai mici decat in tara asiatica.

     General Motors planuieste sa aduca pe piata chineza 25 de modele noi de masini. Gigantul auto se pregateste de asemenea in 2011 sa lanseze primul sau vehicul "made in India" impreuna cu partenerul sau de afaceri de la Shanghai SAIC, a declarat Wale, adaugand ca se gandeste sa majoreze capacitatile uzinelor grupului din China.

Sursa : www.ziare.com

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS