Imprimare

Masina electrica Opel Ampera va fi lansata in primavara lui 2012 in Romania, la pretul de 42.900 euro

21 Septembrie 2011.

opel-ampera-2010

     Opel va aduce in primavara lui 2012 pe piata romaneasca masina electrica Ampera, model care poate merge intre 40 si 80 km cu motorul electric si peste 500 km datorita unui motor pe benzina care e pe post de extensor de autonomie. Masina va costa 42.900 euro si va fi disponibila intial la un numar limitat de dealeri, cei dispusi sa faca investitii pentru a putea oferi si servisare acestui tip de automobil. Opel a adus marti la Bucuresti primele masini Ampera pentru teste cu presa si cu companiile care detin flote auto.
 
     Constantin Avromescu, seful marcii Opel pentru Romania a spus ca se doresta ca masina sa ajunga in cateva showroom-uri romanesti in perioada aprilie – iunie 2012. Ampera va fi de gasit la un numar limitat de dealeri fiindca vanzarea ei necesita obtinerea unei atestari pentru a oferi service pentru acest tip de masini si pentru lucrul cu componente sub inalta tensiune. In plus, vor trebui instruiti si angajatii pentru a lucra cu masini electrice, formare care, la randul ei, necesita investitii.
 
     Compania a adus la Bucuresti cateva masini Ampera pentru a fi testate de jurnalisti si de o serie de companii care detin flote auto si ar putea cumpara pe viitor acest model.
 
     Modelul Ampera este furnizat cu o garantie pentru autovehicul pe viata/160.000 km in Germania si Marea Britanie, precum si o garantie pentru baterie de opt ani/160.000 km.
 
     Opel estimeaza vanzari de circa 8.000-10.000 de unitati în 2012, primul an întreg de productie de serie. Vanzările vor începe în ultimul trimestru al acestui an in Belgia, Olanda, Luxemburg, Germania si Elvetia. In primul trimestru al anului 2012, va urma lansarea în Italia, Spania, Portugalia, Suedia, Austria, Danemarca, Finlanda, Grecia si Norvegia. In aprilie si mai, vor fi prezentate modelele cu volan pe partea dreapta in Marea Britanie. In iunie, vor incepe vanzarile in Romania, Polonia, Ungaria, Turcia, Slovenia, Bulgaria, Republica Ceha si Slovacia.
 
     Masina are o autonomie cuprinsa intre 40 si 80 km exclusiv cu motoarele electrice, dar dispune si de un motor pe benzina care poate face ca masina sa parcurga peste 500 km. Cine conduce cu viteza mare, pe vreme rece si cu aerul conditionat pornit va putea parcurge sub 50 km. La polul opus, conducand economic se pot parcurge peste 90 km. Compania spune ca testele au aratat un consum mediu mixt de 1,2 litri/100 km.
 
     Rotile masinii sunt invartite de un motor electric de 150 de Cai Putere, dar in fapt Ampera functioneaza ca un automobil hibrid, avand in total trei motoare conectate in serie. Este vorba despre unul electric principal, de 150 Cai Putere (CP), de unul electric auxiliar, de 72 CP, care functioneaza si pe post de generator la franare sau cand este invartit de al treilea motor – unul cu ardere interna, pe benzina, de 1,4 litri, ce dezvolta 86 CP. Rotile masinii sunt invartite aproape mereu de motorul electric de 150 CP, dar in cazuri extreme (accelerare puternica atunci cand bateria este aproape descarcata) poate fi conectat la roti si propulsorul cu ardere interna. Trebuie retinut faptul ca si atunci cand energia din baterie se epuizeaza, rotile masinii sunt invartite in mod normal tot de propulsorul electric de 150 CP, dar energia vine, in aces caz, din arderea benzinei.
 
     Opel Ampera a fost prezentat in premiera la salonul de la Geneva, in 2009 ca si concept, iar versiunea de serie a fost prezentata in primavara lui 2011, tot la Geneva. Ampera are 4,49 metri lungime, 1.732 kg greutate, viteza maxima ce poate fi atinsa este de 161 km/h iar accelerarea de la 0, la 100 km/h se face in noua secunde.

Sursa : 0-100.hotnews.ro

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS