Imprimare

Noul Ford Focus - prima masina recompensata cu patru premii Euro NCAP Advanced

23 Noiembrie 2011.

ford-euroncap-awards

     BRENTWOOD, Anglia, 23 noiembrie 2011 – Noul Ford Focus a devenit prima masina care a primit vreodata patru premii de siguranta Euro NCAP Advanced, dupa ce tehnologiile sale Driver Alert si Forward Alert au fost premiate in aceasta saptamana.

     Premiile vin la o luna dupa ce noul Ford Ranger a stabilit o premiera, fiind singurul pick-up care a primit un rating maxim de 5 stele pentru siguranta din partea Euro NCAP. Ranger a mai primit cel mai mare scor inregistrat vreodata de Euro NCAP pentru protejarea pietonilor.

     “Ca membri ai echipei Ford Motor Company, ne dedicam eforturile in vederea asigurarii unor niveluri remarcabile de siguranta pentru pasageri si suntem foarte placut impresionati ca am primit inca doua premii Euro NCAP Advanced pentru noul Ford Focus,” a precizat Stephen Odell, presedinte si CEO al Ford Europa.

     Premiile Euro NCAP Advanced au fost introduse in 2010 pentru a recompensa producatorii de masini care asigura noi tehnologii de siguranta. Ford este unul dintre singurii doi producatori care au obtinut patru dintre aceste premii si unicul producator care a realizat acest lucru cu un singur produs.

     Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP a precizat: “in cadrul misiunii Euro NCAP de a promova inovatii importante in domeniul sigurantei, recompensam Ford pentru sistemele sale Driver Alert si Forward Alert cu care a fost echipat modelul Focus, facand ca aceasta masina sa fie prima care ofera patru tehnologii premiate. Faptul ca un model de serie de segment C ca Focus este recompensat pentru diverse tehnologii demonstreaza clar directia spre care se indreapta Ford si industria de automobile in Europa. increderea ca functiile de asistare a conducatorului auto salveaza vieti si reduc vatamarile corporale sporeste din ce in ce mai mult, premiile subliniind avantajele pentru consumatori.”

     Se estimeaza ca 1.300 de persoane mor in fiecare an pe drumurile din Europa in urma oboselii la volan. Sistemul Driver Alert pentru care Ford a fost premiat este conceput sa detecteze comportamentul soferului obosit, folosind o tehnologie video avansata si senzori la bord pentru evaluarea nivelelor de vigilenta.

     Sistemul monitorizeaza pozitia relevanta a vehiculului pentru indicatoarele de pe sensul de circulatie utilizand o camera video forward facing, montata pe parbriz. De asemenea, comunica cu senzorul de deviere aflat la bordul masinii pentru a detecta miscarile neregulate.

     Utilizand aceste informatii, sistemul calculeaza permanent cat de vigilent este soferul si prezinta rezultatul prin afisare pe ecranul de bord. Daca detecteaza ca soferul este obosit si are nevoie de odihna il va alerta, mai intai printr-o avertizare usoara si apoi printr-o avertizare mai puternica. Dotarea Driver Alert este disponibila la noile Focus, C-MAX, Grand C-MAX, Mondeo, S-MAX si Galaxy.

     “Oboseala la volan poate afecta pe oricine,” a spus inginerul Ford Margareta Nieh. “Cand un sofer devine somnoros are tendinta sa se abata de la directie pentru ca isi pierde concentrarea si poate face manevre bruste. Sistemul nostru Driver Alert este conceput pentru a detecta aceste miscari neregulate si a avertiza soferul in timp util.”

     Sistemul Ford Forward Alert de avertizare impotriva accidentelor utilizeaza tehnologia radarului pentru a scana drumul din fata si identifica traficul care incetineste. Daca detecteaza o franare, un vehicul care se deplaseaza incet sau care s-a oprit de curand in fata si stabileste probabilitatea producerii unei coliziuni, sistemul alerteaza soferul printr-un semnal sonor si prin aprinderea unui simbol de avertizare pe ecranul de bord. Daca soferul nu poate frana imediat, sistemul declanseaza o alta functie, frana asistata.

     “Frana asistata pregateste sistemul de franare pentru franare rapida prin incarcarea in prealabil a servofranei,” a spus inginerul Ford Pradeep Nold . “Cand se intampla acest lucru, franele sunt actionate imediat, iar soferul va observa o miscare usor sacadata. Imediat ce soferul ridica piciorul de pe pedala de acceleratie, sistemul va actiona franele, incetinind automobilul. Cand soferul atinge apoi pedala de frana, sistemul actioneaza forta de franare integrala.”

     Forward Alert poate fi pornit sau oprit prin intermediul meniului de bord, iar soferii pot alege intre  trei setari de sensibilitate diferite. Caracteristica de franare asistata este intotdeauna activa.
 
     “Analiza datelor privind accidentele pe drumurile europene arata ca aproximativ 15 % din totalul accidentelor de circulatie care provoaca vatamari corporale sunt provocate de coliziunile din spate,” a adaugat Nold. “Forward Alert este conceput in primul rand pentru a avertiza soferul si apoi pentru a reduce gravitatea unui impact.”

     Forward Alert este disponibil in prezent la noile Focus, Mondeo, S-MAX si Galaxy.

     Ford Motor Company, lider mondial in industria constructoare de masini, cu sediul in Dearborn, Mich., produce sau distribuie automobile pe sase continente. Avand aproximativ 166.000 angajati si aproape 70 de fabrici in intreaga lume, printre marcile de automobile ale companiei se numara Ford si Lincoln. Compania asigura servicii financiare prin intermediul Ford Motor Credit Company. Pentru informatii suplimentare privind produsele Ford, va rugam sa vizitati www.fordmotorcompany.com.

     Ford Europa este responsabila pentru producerea, vanzarea si asigurarea service-ului pentru vehiculele marca Ford pe 51 piete individuale si are aproximativ 66.000 de angajati. Pe langa Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Ford Customer Service Division si 22 fabrici de productie, inclusiv societati mixte. Primele masini Ford au fost livrate catre Europa in 1903 – in acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a demarat in 1911.

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS