Imprimare

Toyota estimeaza vanzari record in 2012

27 Decembrie 2011.

toyota-sigla-reflexie

     Toyota estimeaza o crestere de 20 de procente in vanzarile globale, pana la cifra record de 8,48 milioane de vehicule anul viitor, in conditiile in care incepe sa-si revina din situatia dificila din 2011, determinata in primul rand de dezastrul nuclear, declansat de cutremurul din martie, din Japonia.

      Toyota a devenit in 2008 cel mai mare producator mondial, surclasand General Motors insa pozitia a pierdut-o anul acesta din cauza problemelor de distributie aparute atat in Japonia cat si in Thailanda, ca urmare a dezastrelor naturale, informeaza Reuters.

      Vanzarile din 2011 sunt estimate la aproape 7,9 milioane de unitati, inclusiv Daihatsu si Hino Motors, ceea ce plaseaza producatorul japonez pe locul al treilea, dupa General Motors si Volkswagen.

     Toyota si-ar putea recastiga pozitia anul viitor, in conditiile in care-si reface stocurile pentru a face fata cererii ridicate din China si Brazilia, printre altele. Estimarile pe baza acestor stocuri indica o crestere cu 20 de procente fata de anul in curs.

     Analistii sunt de acord cu privire la faptul ca si-au pierdut pozitia de piata din cauza imposibilitatii tehnice de a produce la capacitate maxima, ca urmare a dezastrelor naturale. Nu este vorba despre o scadere a cererii ci de o disfunctionalitate la nivelul productiei.

     Insa acest an a fost suficient pentru ca pozitia competitorilor sa se poata stabiliza. Toyota are o pozitie stabila in sud-estul Asiei si in Orientul Mijlociu, insa are parte de competitie puternica in China si America de Sud. De altfel, multi analisti plaseaza Volkswagen, a carei pozitie este dominanta in China, ca fiind cea mai mare companie auto in 2012.

Sursa : www.ziare.com

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS