Imprimare

Vanzari record pentru Hyundai in Europa in primele sase luni din 2010

19 Iulie 2010.

hyundai-sonata-2005

     Hyundai a comercializat 191.338 de unitati in prima jumatate a anului 2010 – cea mai mare valoare inregistrata intr-o perioada de sase luni de cand compania a inceput sa importe autovehicule in Europa, cu peste 20 de ani in urma.De asemenea, Hyundai s-a clasat ca lider asiatic pe mai multe piete cheie din Europa, inclusiv pe cea mai mare piata de desfacere auto a continentului, Germania, a anuntat Hyundai Auto Romania.

     Modelele gamei “i” isi continua succesul in segmentele din care fac parte. i30 hatchback si wagon, modele produse in Europa, au inregistrat cresteri ale vanzarilor cu 41% fata de primul semestru al anului 2009, depasind impreuna cifra de 60.000 de unitati in 2010.Modelul i20, proiectat in Europa, a atins o crestere de 40% fata de aceeasi perioada a anului 2009, in timp ce modelul i10 (venit din India) a inregistrat o evolutie de 3%.ix35, cel mai nou SUV Hyundai, inlocuitorul lui Tucson, a contribuit de asemenea la rezultatele din prima jumatate a anului in curs, fiind preluate peste 60.000 de comenzi in patru luni de la momentul la care a devenit disponibil pe piata europeana, in luna martie.
      “Desi piata auto europeana se pregateste pentru provocarile urmatoarelor luni, suntem rezervati, dar totodata optimisti, deoarece pentru noi va incepe cea mai aglomerata perioada de lansari de produse. Vom aduce 10 modele si versiuni noi pe piata europeana, unele in segmente complet noi marcii noastre”, a declarat vicepresedintele Hyundai Motor Europe Allan Rushforth.

      Ofensiva de produs a Hyundai a inceput la sfarsitul anului trecut cu ix35. Au urmat in acest an variante imbunatatite ale i30 si i10, iar in toamna, la Salonul Auto de la Paris, Hyundai va dezvalui un mic monovolum derivat din Kia Venga.La inceput de 2011 va urma un coupe bazat pe i30 (al carui nume speculat este Veloster – n.r.), rival pentru Kia Pro Cee’d si Volkswagen Scirocco. Ulterior, tot in 2011, va fi lansat un model foarte important pentru Hyundai – i40. Acesta este prefigurat de conceptul i-flow si va inlocui berlina Sonata, care rivalizeaza cu masini precum Opel Insignia, Volkswagen Passat si Ford Mondeo. In 2012, SUV-ul Santa Fe va fi inlocuit de un model ce se va numi Hyundai ix45.

     Autovehiculele Hyundai sunt importate in Romania de Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac. Compania reprezinta Hyundai pe plan local din 1994 si aduce pe piata nationala 12 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.

      Fondata in 1967, Hyundai Motor Co. s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.

Sursa : 0-100.ro

 

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS