Imprimare

Cum se pregatesti automobilul pentru concediu

bagaje-auto

     Pentru a pleca in vacanta avem de ales de multe ori intre avion, tren, autocar, sau masina personala. De multe ori pretul unui bilet de avion poate fi destul de mare atunci cand nu este rezervat din timp, autocarele pot fi incomode pe distante mai lungi iar trenul, mai ales cel din Romania poate avea intarzieri foarte mari. Asadar, ramane automobilul personal. Dar in aceste conditii "succesul" vacantei depinde direct de cum este pregatita masina pentru un drum lung.

  1. Starea anvelopelor este foarte importanta - daca sunt tocite, atunci acestea trebuie inlocuite. n al doilea rand, trebuie verificata presiunea din pneuri pentru a corespunde cu cele din cartea tehnica, dar recomandabil ar fi sa se faca o echilibrare a tuturor rotilor la o vulcanizare specializata, mai ales daca se va merge pe autostrazile din Germania unde fara limita de viteza se poate rula chiar si cu peste 200 km/h. Aici intra si roata de rezerva, care trebuie sa fie in stare buna de functionare.
  2. Starea becurilor - pozitii, faza scurta, faza lunga, proiectoare de ceata, stopuri si semnalizari - totate trebuie sa fie in perfecta stare de functionare si reglate corespunzator.
  3. Lichidul de frana si starea placutelor de frana. In cazul in care se va rula cateva mii de kilometri, este indicat sa vedeti si cat de uzate sunt placutele de frana. Daca nu sunt inlocuite la timp, acestea pot avaria discurile si implicit costurile vor creste semnificativ.
  4. Revizia autombilului. Trebuie realizat un calcul pentru a vedea cati kilometri mai sunt pana cand trebuie efectuata revizia. Daca se depaseste pragul, este recomandabil sa mergeti la service inainte, atat din motive de garantie, care se poate pierde daca se depaseste cu mai mult de cateva sute de kilometri, cat si de siguranta sau confort - un filtru de polen nou poate asigura un aer mai bun in masina, iar motorul se va bucura de un ulei nou. Daca nu trebuie efectuata revizia, atunci este recomandabil sa se verifice nivelul uleiului. Mai mult, este de preferat sa aveti in masina macar un bidon de 1 litru de ulei.
  5. Trusa medicala si accesoriile. in cazul trusei nu este recomandabil sa o aveti, ci sa fie si in termenul de valabilitate. Pe langa aceasta este bine sa aveti la dvs. un cablu de tractare, o lanterna, cabluri pentru baterie, veste reflectorizante, un triunghi in caz de avarie, un set de sigurante si unul de becuri si un stingator.

Sursa : www.zf.ro

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS