Imprimare

Audi renunta la doua proiecte de masini electrice

07 Iunie 2012.

audi-a2-e-tron

     Audi nu mai crede atat de tare in piata masinilor electrice premium. Tocmai de aceea se pare ca a renuntat la viitorul A2 si la proiectul A1 e-tron.

     Audi A2 pare a fi unul din acele modele nascute sub o stea potrivnica. Dupa esecul vechii generatii, fanii brandului din Ingolstadt se pregateau de o reinterpretare ceva mai reusita, anuntata chiar anul trecut de un concept expus la Frankfurt. Se pare ca modelul de serie nu va mai vedea lumina zilei, cel putin daca judecam dupa informatiile obtinute de publicatia britanica Car Magazine.

     Gandit ca un model electric, viitorul A2 a fost trecut momentan pe lista de asteptare de catre oficialii germani, motivul principal fiind pretul sau de pornire, estimat la 40.000 de euro. Conceptul din 2011 anunta un model urban electric de 114 cai putere si 270 de Nm, capabil sa garanteze o autonomie de 200 de kilometri cu zero emisii.

     Practic, A2 se vroia a fi un raspuns la BMW i3, debutul sau pe piata fiind programat in 2015. Din pacate, se pare ca bavarezii se vor bucura singuri de clientii acestei nise.   in afara de viitorul A2, Audi va renunta, se pare, si la A1 e-tron, versiunea electrica a mezinului familiei. in acest caz, oficialii germani sunt de parere ca potentialul unei pietei auto electrice cu caracter premium este mediocru. Audi nu mai crede atat de tare in aceasta nisa, mai ales ca vanzarile sunt in scadere, chiar daca guvernele ofera sustinere financiara.

Sursa : www.automarket.ro

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS