Imprimare

Limita de viteza ridicata de la 130 la 140km/h pe autostrazile moderne bulgaresti

27 Iunie 2012.

bulgaria-highway

     Bulgaria devine tara europeana cu cele mai mari limite de viteza dupa Germania si Polonia. Vecinii nostri pot circula cu pana la 140 de kilometri pe ora pe portiunile modernizate ale autostrazilor.

     In timp ce autoritatile din Romania se chinuie sa inaugureze o bucata de autostrada de 50 de kilometri care face legatura pe campie intre Bucuresti si Ploiesti, bulgarii trec la nivelul urmator si anunta cresterea limitei de viteza pe portiunile modernizate ale autostrazilor proprii. Cu 140 de kilometri pe ora, autostrazile bulgaresti devin astfel cele mai rapide din Europa, impreuna cu cele poloneze si dupa cele germane, acestea din urma fiind singurele pe care regula limitei de viteza legale nu exista in cea mai mare parte a retelei Autobahn.

     Schimbarea a fost facuta in legislatie in aceasta noapte, astfel ca bulgarii pot sa circule de azi cu viteza marita fara a risca amenzi pentru depasirea vitezei legale. "Vehiculele pot sa circule cu o viteza de pana la 140 de kilometri pe ora pe sectiunile pe care carosabilul permite acest lucru", arata noua lege rutiera bulgara.

     Pe langa aparitia noului articol de lege, bulgarii sunt anuntati ca viitoarele sosele rapide care vor fi construite de vecinii din sud vor avea limite de viteza de 120 de kilometri pe ora. Acestea sunt echivalentul zonelor cu patru benzi de pe Drumurile Europene din Romania, vor avea doua benzi pe sens, nu vor avea banda de urgenta, iar masinile vor avea spatii de stationare la intervale regulate. in acest moment, acestea nu exista in Bulgaria, dar costul lor este anuntat la 70% din cel al unei autostrazi normale. Primele tronsoane ale noilor sosele rapide vor fi de fapt autostrazi vechi transformate, modificarile fiind realizate astfel pentru scaderea fondurilor necesare reconstructiei retelei de drumuri.

     Bulgaria devine astfel a treia tara europeana dupa Germania si Polonia pe ale carei autostrazi se poate rula cu o viteza superioara "clasicului" 130 de kilometri pe ora. De altfel, cresterile vitezelor de rulare sunt foarte rare in perioada recenta, masurile luate fiind de obieci inverse. Astfel, Spania a redus recent viteza de rulare pe autostrazi de la 120 la 110 km/h, motivul invocat fiind insa de o cu totul alta factura: economia de combustibil si protejarea mediului. Masura luata de GERB, coalitia de guvernamant din Bulgaria, nu a ramas fara ecouri, Coaltia Albastra - aflata in opozitie - sustinand ca aceasta crestere va duce la un numar de accidente cu 30% mai mare decat in trecut pe respectivele portiuni de autostrada.

Sursa : www.automarket.ro

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS