Imprimare

NVIDIA lanseaza procesorul Tegra K1 pentru automobile

08 Ianuarie 2014.

nvidia-ceo-pres-tegra-k1

     LAS VEGAS—CES—6 ianurie, 2014 – NVIDIA lanseaza noul procesor Tegra® K1 destinat automobilelor. Performanta si functiile acestuia vor pemite o implementare mai rapida a automobilelor autonome, folosind aceiasi tehnologie disponibila in cele mai eficiente 10 supercomputere din lume.

     NVIDIA Tegra® K1, primul procesor pentru automobile care ofera capabilitati de calcul avansate, ruleaza o serie de aplicatii auto, caracteristica indisponibila pâna in acest moment din cauza consumului de energie crescut.

     Tegra® K1 este compus dintr-un CPU quad-core si un GPU cu 192 nuclee proiectate folosind arhitectura NVIDIA Kepler™, disponibila si in top 10 sisteme recomandate in ultima lista emisa de Green500 a celor mai eficiente supercomputere din lume.

     Tegra K1 va sta la baza sistemelor de asistenta la volan bazate pe camere de fotografiat avansate (ADAS) - cum ar fi detectarea pietonilor, monitorizarea unghiului mort, avertizare la parasirea bandei de plecare si de recunoastere a indicatoarelor rutiere – de asemenea, poate monitoriza vigilenta soferului prin intermediul unei camere montate pe tabloul de bord.

     "Pentru a procesa multitudinea constanta de date de la senzori si informatii de la camere cerute de o masina automata, NVIDIA aduce tehnologia disponibila in supercomputere in interiorul automobilelor", a declarat Taner Ozcelik, vice-presedinte si director general al departamentului Automotive NVIDIA. "Tegra K1 rezolva acest aspect prin puterea de calcul de 10 ori mai mare, in comparatie cu procesoarelor mobile anterioare."

     De asemenea, Tegra K1  este primul procesor mobil care suporta CUDA® - platforma de calcul paralel aflata in centrul procesarii moderne. in versiunea folosita in automobile, acest cip este construit intr-un mod mai puternic pentru a rezista la diferite variatii de temperatura si la conditii de operare mai aspre.

     Tablouri de bord digitale Procesorul Tegra K1 definirea graficelor 3D si a fotografiilor. Folosind limbajul de programare pentru materiale de la NVIDIA – care simuleaza reflexia si refractia luminii asupra materialelor – grupurile de instrumente digitale si sistemele de divertisment pot fi personalizate folosind o gama varianta de materiale virtuale, de la cupru, titan si aluminiu satinat la piele cusuta si fibre de carbon.

     Librariile de fotografii realistice ale materialelor ofera o gama aproape nelimitata de configuratii digitale personalizate ale panoului de control. Acestea permit conducatorilor auto configurarea indicatoarelor si cadranelor astfel incât sa se potriveasca nevoilor lor.

     ”Parteneriatul dintre Audi si NVIDIA ne-a oferit ocazia sa utilizam trei generatii de procesoare Tegra pentru a oferi industiei capabilitati de top instrumentelor de bord si sistemelor de divertisment”, a declarat Ricky Hudi, inginer executiv – director al departamentului de electronice Audi AG. “Tegra K1 ne ofera o oportunitatea de a profita de performanta disponibila in mod traditional in supercomputer, pentru a creea experiente de condus unice.”

     Programabilitatea extinde viata automobilelor Majoritatea solutiilor ADAS disponibile pe piata sunt bazate pe procesoare specifice. NVIDIA Tegra K1 trece peste aceasta limita si furnizeaza o platforma deschisa si scalabila care permite solutii inovatoare.

     In plus, NVIDIA a construit procesorul Tegra K1 pentru a fi complet programabil, astfel incât sa fie imbunatatit prin versiunea de software ”Over-the-air”, care suporta functionalitati noi de indata ce devin disponibile pe piata automobilelor.

     ”Tehnologiile de calcul avansate reprezinta punctul de plecare pentru transformarea automobilelor in cele mai inovatoare, capabile si dorite dispozitive mobile,” a declarat Thilo Koslowski, vice-presedinte si sef-analist departamentul automobile pentru Gartner. ”Oferind actualizari ”Over-the-air” pentru aceste tehnologii, producatorii de automobile pot imbunatati caracteristicile vehiculelor si pot oferi altele noi pe intreaga durata de viata a masinii.”

     Modulul suporta o gama de sisteme de operare Procesorul Tegra K1 vor fi disponibile furnizorilor de automobile OEM si Tier 1 sub forma unui modul de gestionare a vehicului (VCM), un design inovator introdus in urma cu doi ani. Tegra K1 VCM ofera un sistem informatic complet pentru automobil, capabil sa ruleze diverse sisteme de operare inclusiv QNX, Android, Linux sau Windows.

     Tegra VCM permite sistemelor interne o actualizare rapida si usoara de indata ce noul hardware este disponibil, evitând dezvoltarea unui gol intre ritmul rapid al inovatiei in domeniul electronicelor si a ciclurilor de viata indelungate intâlnite in industria automobilelor.

     "Abordarea modulara NVIDIA permite producatorilor de automobile sa urmareasca o dezvoltare rapida cu ajutorul tehnologiilor inovatoare, precum Tegra K1, fara a fi nevoie sa se intoarca la zero", a declarat Roger Lanctot, director asociat in cadrul Global Automotive Practice la Strategy Analytics.

     Inovatoarea tehnologie pentru automobile NVIDIA In prezent, pe sosele din lume exista peste 4,5 milioane de masini care au la baza procesoarele NVIDIA, inclusiv cele mai noi modele lansate de Audi, BMW, Tesla Motors si Volkswagen. Aflati mai multe pe www.nvidia.com/automotive .

     Puterea procesorului NVIDIA Tegra K1  pentru automobile va fi demonstrata la standul NVIDIA din cadrul Târgului International de Electronice (CES), desfasurat in perioada 7-10 ianuarie la Centrul de Conventii din Las Vegas.

Despre NVIDIA

Inca din 1993, NVIDIA (NASDAQ: NVDA) a lansat o serie de tehnologii in domeniul procesarii vizuale. Tehnologiile companie schimba in mod substantial modul de interactiune cu display-urile – pentru o varietate de utilizatori, de la pasionatii de gaming la oameni de stiinta. Mai multe informatii sunt disponibile la pagina http://nvidianews.nvidia.com si http://blogs.nvidia.com.

# # #

(1) GPU-ul Tegra K1 GPU este cu 1,5 ori mai eficient in comparatie cu SOC-uri concurente precum, Qualcomm S800 si Apple A7, conform rezultatelor din GFXBench 3.0 GL Gold, Manhattan.

Anumite afirmatii din acest comunicat de presa includ, dar nu se limiteaza la, afirmatii despre; impactul, beneficiile si disponibilitatea procesorului Tegra K1, sunt afirmatii care urmaresc sa fie subiecte de risc si incertitudini, si pot cauza rezultate ce pot fi diferite fata de asteptari. Factorii importanti care pot cauza rezultate diferite in mod considerabil sunt: conditiile economice globale, suportul partilor terte in ceea ce priveste manufacturarea, asamblarea, impachetarea si testarea produselor noastre; impactul dezvoltarii tehnologice si a concurentei, dezvoltarea unor noi tehnologii si produse care pot imbunatati produsele si tehnologia noastra existenta; acceptarea pe piata a produselor noastre si a produselor partenerilor nostri; defecte de proiectare, fabricare sau software; schimbari in preferintele consumatorilor sau noi cerinte, schimbari in standardele industriei sau a interfetelor; pierderi neasteptate in ceea ce priveste performanta produselor sau a tehnologiei integrate in sisteme, precum si alti factori detaliati in rapoartele ocazionale ale NVIDIA catre Comisia de Securitate si Schimbari (SEC), conform formei 10-Q din perioada fiscal finalizata pe 27 octombrie 2013. Copii ale acestor rapoarte catre SEC sunt publicate pe site-ul companiei si sunt disponibile de catre NVIDIA fara taxe. Aceste afirmatii nu garanteaza viitoarele performante si dezvaluie doar datele necesare, ca o exceptie ceruta de lege, NVIDIA renunta la obligatiile de a actualize aceste afirmatii cu referire la viitoare evenimente sau alte circumstante.

© 2013 NVIDIA Corporation. Toate drepturile rezervate. NVIDIA, logo-ul NVIDIA, GeForce, si Kepler sunt marci inregistrate ale NVIDIA Corporation in SUA sau in alte tari. Alte nume de companii sau produse pot fi marci inregistrate ale respectivelor companii sau ale companiilor cu care sunt asociate.. Alte detalii, preturi, disponibilitate si specificatii se pot schimba fara anunt prealabil.

 

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS