Imprimare

APIA - Ford Iasi, din nou pe primul loc la vanzari in octombrie

15 Noiembrie 2012.

ford-iasi-ati-motors

     Cu vanzari mai bune decat in luna trecuta (septembrie) dar mai slabe decat in octombrie 2011 este greu sa tragem o concluzie. Cu toate acestea, in octombrie 2012 pe piata locala s-au inregistrat si vanzari de autoturisme record dar au fost si dealeri care au inregistrat cel mult o unitate vanduta.

     Topul celor mai vandute autoturisme din Iasi in luna octombrie este condus detasat de Ford care a vandut 77 de unitati, bazandu-se pe modelele de volum Fiesta, Focus, Mondeo, dar observam ca  incepe sa intre in preferintele iesenilor si noul Ford B-MAX produs in fabrica de la Craiova. Clasamentul este continuat de Dacia cu 50 de unitati vandute si Renault cu 30 de unitati.

     Calculand clasamentul celor mai vandute autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale), dupa 10 luni, brandul preferat al iesenilor in 2012 ramane Ford cu 511 unitati comercializate, devenind din ce in ce mai tare un brand national. Modelul B-MAX este produs la Craiova iar Ford este primul brand care reuseste la Iasi, sa inregistreze vanzari mai mari decat brandul Dacia. ATI Motors Holding, la numai un an de la deschidere a devenit dealerul Ford numarul 1 din provincie, atat la autoturisme cat si la vehicule comerciale. Topul este continuant de Dacia – 502 unitati; Renault – 219 unitati; Toyota – 163 unitati; si Volkswagen – 155 unitati.

     La nivel national vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale noi au scazut cu peste 20% in primele zece luni, la 72.992 unitati, livrarile fiind sustinute in aceasta perioada de achizitiile facute de companii, reprezentand 69% din total, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

     Potrivit APIA, achizitiile facute de persoanele fizice (31% din total) s-au diminuat cu 55% comparativ cu anul trecut. Topul celor mai vandute autovehicule la nivel national, in luna octombrie, este format din Dacia - 2205 unitati,  Volkswagen – 823 unitati, Ford - 693  unitati,  Renault - 604 unitati si  Skoda – 517 unitati. Aproximativ 97% din autovehiculele produse in Romania sunt livrate la export, potrivit Mediafax. Cel mai vandut model la export in luna octombrie a fost in continuare Dacia Duster (11.796 unitati), urmat de Ford B-MAX (11.481 unitati), Dacia Logan (5.581 unitati) si Dacia Sandero (4.201 unitati).

    "Dupa cinci ani de scaderi consecutive si la un volum total al pietei de maxim 85.000 unitati (autoturisme + vehicule comerciale), cat probabil se va inregistra in acest an, vom consemna in 2012 o scadere de 77%, comparativ cu anul premergator crizei (2007) si un nedorit loc intai in acest clasament, pe plan european", se mai arata in comunicatul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule.

Facebook
Twitter
RSS