Imprimare

Mercedes-Benz, GLA si Clasa C, staruri in cadrul evenimentului “Roadshow Star Experience”

19 Iunie 2014.

roadshow experience casa auto

     ”Roadshow Star Experience” este un eveniment profesionist organizat in fiecare an de Mercedes-Benz Driving Events. Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului din Iasi, Casa Auto Iasi a oferit invitatilor un program complex, in cadrul caruia au avut parte de sesiuni speciale de test-drive si prezentari interactive sustinute de traineri profesionisti de la Mercedes-Benz Driving Events.

     Alaturi de lansarile anului – GLA si noua Clasa C - au fost prezente in cadrul Roadshow-ului si alte modele performante, puse la dispozitia vizitatorilor, pentru a fi testate, sub coordonarea echipei de instructori profesionisti din Germania . Printre acestea, se numara modelele sport SL, SLK, E Coupé, E Cabrio, precum si modelele AMG si noua Clasa V.

     Pe parcursul programului interactiv de trei ore, participantii la Roadshow au beneficiat de prezentari ale noutatilor tehnologice si ale sistemelor de siguranta Mercedes-Benz Intelligent Drive pentru modelele GLA si Clasa C, dar si de probe dinamice si demonstratii pentru testarea sistemelor de asistenta (Sistem de franare Pre-Safe cu protectie activa pentru pietoni, Pre-Safe Plus cu avertizare la un iminent impact din spate, Asistent pentru afisarea limitelor de viteza, Asistent activ la parcare, camera cu vedere 360 grade) si demonstratii de agilitate (precum suspensia Direct Control, suplimentarea confortului si a flexibilitatii prin AIRMATIC, schimbarea rapida a vitezei cu ajutorul cutiei de viteze 7G-Tronic Plus sau a cutiei de viteze 7G-DCT cu dublu ambreiaj si altele).

     Noile modele Mercedes-Benz GLA si Clasa C, prezente la Roadshow Star Experience in urma prezentarii oficiale la nivel international, la finalul anului 2013, noile modele Mercedes-Benz - GLA si Clasa C – si-au facut aparitia in showroom-urile din România, incepând cu luna martie 2014.

     Cele doua modele Mercedes-Benz seteaza noi standarde in segmentele din care fac parte, prin calitatile intrinseci si beneficiile aduse experientei condusului. Astfel, noul Mercedes-Benz GLA reinterpreteaza, prin design-ul progresiv, modelul ideal al unui SUV compact, in timp ce noua Clasa C este caracterizata de inovatii tehnice si detalii de interior ce subliniaza confortul revigorant si sportivitatea rafinata. Noua Clasa C dispune de dotari tehnice inovatoare, devenind un model de referinta pentru segmentul sau. Cu un design aerodinamic si un interior ultra-luxos, noua Clasa C este un simbol al confortului, rafinamentului si elegantei.

     Noua Clasa C dispune pe lista de optionale de doua sisteme economice de iluminare, ce folosesc tehnologia LED. Modelul este dotat cu un touchpad inovator (ce permite interactiunea extrem de facila cu sistemul multimedia, precum si introducerea de caractere “scrise” cu mâna pe suprafata de comanda) si cu sistemul head-up display (ce afiseaza informatiile importante in câmpul vizual al soferului, pastrând atentia acestuia in directia de mers).

     Atingerea celui mai inalt standard de siguranta pentru intreaga gama defineste preocuparea principala a marcii Mercedes-Benz. in acest sens, noua Clasa C este echipata cu aproape toate sistemele de asistenta care au fost lansate in premiera mondiala pe Clasa S si Clasa E. Sistemele de asistenta pentru sofer asigura atât sporirea confortului, cât si a sigurantei (printre aceste sisteme, se numara, in echiparea standard, Attention Assist, Collision Prevention Assist iar optional Distronic Plus cu Steering Assist, Brake Assist Plus, Active Lane Keeping Assist), sisteme ce permit rularea in mod partial autonom.

     Performanta noii Clase C este asigurata de motorizari puternice si eficiente pe benzina si diesel, toate oferind standard functia ECO start/ stop. in prezent, sunt disponibile 5 motorizari pentru noua Clasa C – doua diesel sub indicativele C 220 BlueTEC / C 250 BlueTEC si  trei  pe benzina, C 180, C 200 si C 250. Toate motorizarile sunt in conformitate cu normele de emisii poluante Euro 6. Mai mult, toate propulsoarele sunt cu pâna la 20 de procente mai economice decât cele ale modelului precedent.

     Preturile pentru noua Clasa C incep de la 27.500 euro fara TVA (34.100 euro cu TVA inclus), pentru modelul C 180. Modelul GLA este al patrulea model compact de noua generatie Mercedes-Benz, fiind primul SUV al marcii disponibil optional cu noua generatie a sistemului de tractiune integrala permanenta 4MATIC cu distributie variabila a cuplului motor. Modelul vine echipat cu sistemul de detectare a oboselii ATTENTION ASSIST si cu cel de prevenire a coliziunilor din fata, COLLISION PREVENTION ASSIST. Acesta functioneaza pe baza de radar, include functia de asistare la frânare Brake Assist, devenind activ de la viteza de 7 km/h.

     Noul GLA subliniaza aspiratia Mercedes-Benz de lider in materie de performanta in segmentul SUV compact premium. Cele doua variante diesel disponibile pentru noul GLA exceleaza datorita valorilor foarte bune de cuplu, dar si datorita eficientei: GLA 200 CDI  dispune de 100 kW (136 CP), are o cilindree de 2.2 litri si un cuplu motor maxim de 300 Nm, in timp ce GLA 220 CDI are o cilindree de 2.2 litri, ofera o putere maxima de 125 kW (170 CP) si un cuplu motor maxim de 350 Nm.

     Noul GLA poate fi personalizat pâna in cele mai mici detalii datorita liniilor de echipare “Style”, “Urban”si “AMG Line”, dar si cu ajutorul pachetelor “Night”si “Exclusive”. O lista complexa de dotari optionale este, de asemenea, disponibila pentru procesul de configurare. Preturile modelului GLA incep de la 24.625 euro fara TVA (30.535 euro cu TVA inclus), pentru modelul GLA 200.

 

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS