Imprimare

(P) Unde gasim carlige de remorcare pentru orice tip de autoturism?

03 Aprilie 2014.

carlig-de-remorcare

     Oricat de buni soferi am fi, ni se poate intampla tuturor sa ramanem in pana cu masina. Nu conteaza daca e pana de motor, pana la roata sau cine stie ce alte defectiuni tehnice, mecanice sau electrice, aparute independent de priceperea noastra de conducatori auto.
     Din cand in cand ne vedem nevoiti sa tragem pe partea dreapta a carosabilului. Dar ciudatenia cea mai mare este ca de obicei ni se intampla tot cand ne asteptam mai putin si mai ales cand suntem ”in deplasare”, in conditii cat se poate de vitrege si nici macar in apropierea casei.
     Daca am ajuns cel putin o data intr-o situatie de genul, stim cat este de important sa intalnim in drumul nostru persoane amabile, dispuse sa ne intinda o mana de ajutor. Din pacate, in astfel de imprejurari nefericite, de multe ori amabilitatea celorlalti nu ne este de folos. Sau ne este doar daca intalnim un ”coleg” stradal care in prealabil a avut inspiratia sa-si doteze autovehiculul cu un carlig auto.
     Dar ce-i de facut daca ne numaram printre ghinionistii ramasi in pana departe de casa si in imposibilitatea sa fie tractati de o cunostinta sau de vreun conducator auto dispus sa ne remorcheze pana la cel mai apropiat service? Desigur ca serviciul de SOS stradal ar trebui sa ne serveasca prompt, oriunde ne-am afla pe teritoriul tarii, insa astfel de servicii ”extra” costa.
     O firma de tractari ne poate trimite o platforma care sa ne ajute sa transportam masina la punctul de asistenta stradala. Timpul in care ajungem sa fim serviti, depinde insa de distanta pana la un astfel de centru. Asemenea servicii se deruleaza de regula non stop si din punctul acesta de vedere ne putem simti oarecum asigurati ca nu vom ramane mult timp in mijlocul pustietatii.
     Daca suntem inspirati, mai ales atunci cand ne petrecem multa vreme in masina, incheiem o asigurare ”all inclusive”, cu acoperire pe intregul teritoriu national. Serviciul este complet gratuit, inclus in pretul asigurarii si nu mai este nevoie sa ne spetim apoi un an intreg sa achitam factura emisa de firma de asistenta rutiera.
     Alternativa este sa apelam la o persoana din exterior, adica din trafic, ori la o cunostinta, pentru a ne tracta pana la un atelier unde sa beneficiem cel putin de primul ajutor.  

     Dar in astfel de situatii trebuie sa ne bazam pe bunavointa celorlalti soferi si mai ales sa mizam ca gasim soferi disponibili, cu masini ce au in dotare carlige de remorcare auto.
     Nu toate masinile au montate carlige de remorcare omologate. Se mai poate intampla ca unii mai cu indrazneala sa-si monteze la repezeala dispozitive pentru tractare, neaprobate de RAR (Registrul Auto Roman). Ar trebui sa refuzam tractarea cu asemenea improvizatii, complet nesigure, periculoase atat pentru noi, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.
     Ideal ar fi sa ne utilam si noi masina cu un carlig auto pentru tractare, pentru ca nu se stie cand altcineva se va afla tocmai in situatia in care la un moment dat ne-am aflat si noi. Si este esential sa stim ca nu este vorba despre o achizitie de prisos, dimpotriva.
Investitita isi merita toti banii, dar pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa ne orientam inspre magazinele autorizate, ce au in stoc doar carlige remorcare omologate de RAR. Si mai mult de atat, pentru ca nu toate dispozitivele se potrivesc oricarei masini, este bine sa ne adresam magazinelor cu modele cat mai diversificate.
Fixe, mobile sau detasabile, in magazinul Ati Motors putem gasi carlige de remorcare auto pentru:

  • Tractarea altor autoturisme aflate la ananghie;
  • Tractarea remorcilor pentru transportul marfurilor si bagajelor;
  • Remorcarea altor vehicule fara tractiune;
  • Transportarea ”casutelor mobile” peste tot in vacante;
  • Remorcarea unor trailere sau platforme, etc.

     Toate dispozitivele prezente in magazinul Ati Motors, omologate de RAR, garanteaza siguranta rutiera atat a masinilor tractate, cat si a celorlalti soferi. Aici, pe langa carlige de remorcare auto, indrumati de profesionisti, aveti acces la toate informatiile necesare, astfel incat sa investiti intr-un carlig auto optim pentru marca si modelul masinii pe care-l aveti.

Facebook
Twitter
RSS