Imprimare

(P) Piesele auto, o necesitate costisitoare

04 Februarie 2014.

inspectieauto001

Piesele auto, o necesitate costisitoare

     Orice posesor al unei masini viseaza la piese auto ieftine si de calitate, care sa ii pastreze masina intr-o stare perfecta pe termen lung si foarte lung, dar care sa nu ii faca o gaura in buzunar. Din pacate, acest lucru nu este tocmai posibil, piesele auto fiind o achizitie destul de costisitoare, insa un cumparator inteligent poate sa obtina cea mai buna varianta si sa cumpere piese auto ieftine la o calitate deosebita. Evident, pentru a putea gasi piese auto ieftine, trebuie sa cauti foarte mult, mai ales in conditiile in care piata este plina de tot felul de modele, care mai de care mai exotice, ce incearca sa te convinga prin ambalaj si prin pret, dar care au o calitate indoielnica. Daca nu ai o oarecare experienta, aceasta cautare poate sa fie lunga si obositoare si se poate finaliza cu achizitia unei piese de buna calitate. Daca insa respecti anumite criterii, vei putea sa achizitionezi calitate la pret mic si mediu si sa economisesti si foarte mult timp.

Unde gasesti piese auto ieftine?

     Piese auto ieftine poti sa gasesti peste tot. Atat in mediul fizic cat si in cel online exista sute de magazine care abia asteapta sa te castige drept client. Mediul cel mai sigur pentru o astfel de achizitie este insa cel online. Practic, daca te hotarasti asupra unei achizitii in mediul online, vei avea sansa sa gasesti piesa pe care o doresti si sa afli toate detaliile despre ea. Poti cauta pe forumuri de specialitate, poti intreba alti utilizatori si poti cauta la concurenta, sa vezi ce alte modele exista si daca exista cumva un pret mai mic.  In mediul fizic in schimb, odata ce ai ajuns intr-un magazin, vanzatorul se va asigura ca vei pleca acasa cu piesa pe care isi doreste sa o vanda si nu vei avea niciodata garantia ca este cea mai buna piesa.

     Asadar, desi piese auto gasesti peste tot, mediul online este cel recomandat, deoarece prezinta numeroase avantaje. Pe langa avantajele evidente, enumerate mai sus, poate sa prezinte si preturi mai mici si o economie semnificativa de timp.

Ce tipuri de piese poti gasi?

     Pe piata auto exista 3 tipuri de piese: piesele originale, piesele aftermarket si piesele contrafacute.

    Evident, cele mai apreciate dintre acestea sunt piesele originale. Acestea sunt recomandate de producatorul masinii pentru care achizitionezi piesa si prezinta o calitate deosebita, mulata perfect pe necesitatile masinii. Practic, piesele originale sunt exact piesele montate pe linia de productie a masinii, asadar, sunt cele mai de incredere. Partea negativa a acestora este insa pretul, care de foarte multe ori poate sa fie destul de piperat si sa faca din piesele originale niste elemente inaccesibile pentru cei cu buget redus.

    Daca nu iti permiti piese originale, exista o a doua categorie de piese care te va incanta cu siguranta. Piesele aftermarket sunt asemanatoare celor originale, insa nu sunt produse  de cei care produc piesele pentru linia de productie a masinii, ci de alti producatori, sub alte branduri. Piesele aftermarket sunt piese auto mai ieftine decat cele originale si prezinta aceeasi calitate precum cea a pieselor originale. Pe piata exista o intreaga confuzie, care incurca piesele aftermarket cu cele contrafacute. Realitatea insa, este ca piesele aftermarket pot fi cea mai buna alegere si nu sunt sub nicio forma piese contrafacute.

    Ultima categorie de piese, piesele contrafacute, prezinta doar o serie de dezavantaje. Acestea sunt copii nereusite ale pieselor originale si de cele mai multe ori prezinta o calitate indoielnica. Este adevarat, exista sanse sa gasesti si piese contrafacute de o oarecare calitate, insa nu merita riscul. Desi sunt mult mai ieftine decat cele originale si decat cele aftermarket, piesele contrafacute sunt evitate de majoritatea posesorilor de masini, sau cel putin de cei care isi doresc o viata cat mai lunga pentru masina.

inspectieauto002

Cum te feresti de piesele contrafacute?

     Daca esti foarte atent la ceea ce cumperi, sansele de a cumpara piese contrafacute sunt aproape zero. Pentru asta insa, trebuie sa respecti cateva reguli:

  • Cumpara piese auto doar din magazine autorizate. Fie ca este vorba de magazine fizice sau de magazine online, este bine sa cumperi piese din locuri pe care le cunosti si care sunt autorizate. Daca in mediul fizic o simpla prezenta a magazinului e suficienta, in mediul online este bine sa verifici datele firmei de unde cumperi, inainte de a face achizitia;
  • Cauta parerile altor clienti. In momentul in care te-ai hotarat asupra unui magazin, cauta pareri ale clientilor, atat in ceea ce priveste magazinul cat si in ceea ce priveste piesa vizata. Cu siguranta vei gasi foarte multe pareri care te vor ajuta sa decizi;
  • Daca este prea ieftin, pune-ti semne de intrebare. Daca un produs este prea ieftin, desi aparent este original, pune-ti semne de intrebare. Piesele auto ford spre exemplu sunt bune, dar daca sunt prea ieftine exista riscul major de a fi contrafacute, lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti.

     Odata ce ai acordat atentie tuturor detaliilor, sansele de a cumpara o piesa ieftina si de calitate cresc considerabil iar buzunarul tau nu va avea de suferit foarte mult.

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS