Imprimare

Taxa de prima inmatriculare modificari dupa model european

22 Iunie 2012.

taxe

     Nivelul taxei de prima inmatriculare va fi reglementat, in acord cu normele si reglementarile europene, iar in luna iulie a acestui an vom avea o decizie finala in acest sens, a declarat ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, intr-o conferinta de presa.

     "Taxa de prima inmatriculare este in analiza ministerului. Am avut trei grupuri de lucru care s-au concentrat pentru a gasi cele mai bune solutii astfel incat sa venim cu o decizie clara in fata cetatenilor privind taxa auto. In momentul in care vom finaliza pozitia, o vom prezenta Guvernului si o vom comunica public", a spus ministrul Mediului.

     Aceasta a precizat ca se va merge pe o varianta in acord cu normele si reglementarile europene, insa va fi adaptata particularitatilor Romaniei.

     "Vom avea o decizie finala in cursul lunii iulie. Nu vom reveni la prima varianta ci vom merge pe una in acord cu normele si reglementarile europene si o vom adapta in functie de particularitatile Romaniei (...). Acest nivel al taxei de prima inmatriculare a fost ratiunea pentru care o parte dintre romani s-au indreptat catre Bulgaria, nivel pe care noi vrem sa-l reglementam si care face obiectul acestor grupuri de lucru", a adaugat Rovana Plumb.

     Din cele trei grupuri de lucru care lucreaza la taxa de prima inmatriculare fac parte, pe langa reprezentantii MMP si cei ai Ministerelor Economiei, Finantelor Publice, Registrului Auto Roman si ai Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

     "Mesajul pe care l-am dat colegilor din grupurile de lucru este de a tine cont de faptul ca in Romania sunt 6 milioane de oameni care traiesc la limita saraciei si de aceea trebuie sa venim in sprijinul populatiei, pentru ca in zilele noastre masina nu este un lux. Este necesar sa avem un trai decent, iar unul dintre repere poate fi considerat si mijlocul de transport. Desigur, vom veni cu concluziile finale cand vom finaliza", a mai aratat Rovana Plumb.

     Seful MMP a precizat ca taxa auto are un aport de 70% din bugetul Administratiei Fondului de Mediu, iar din acest buget se fac investitii pe diverse proiecte care pot fi considerate garantii pentru mediu.

     "Pe de o parte aceste investitii pot sa conduca la crearea locurilor de munca, iar pe de alte parte vrem sa deblocam registrul plafonului national privind certificatele gazelor cu efect de sera, care in urma continuarii pocesului de tranzactionare pot aduce bani in cadrul bugetului Fondului pentru Mediu", a mentionat ministrul Mediului.

     Taxa auto intrata in vigoare in luna ianuarie 2012, ce prevede reducerea acesteia cu pana la 25%, a fost mult mai atractiva pentru romani comparativ cu taxa auto din 2011, fapt reflectat in cresterea importurilor de masini second hand.

Sursa : www.ziare.com

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS