Indicatoare de avertizare

Page 3 of 7
Drum cu denivelari

Drum cu denivelari

Acest panou se amplaseaza la 50-200 m de locul periculos. Daca lungimea sectorului de drum depaseste 0.3 km indicatorul este insotit de un panou aditional pe care este specificata lungimea sectorului de drum cu denivelari. La intalnirea acestui indicator conducatorii auto sunt obligati sa reduca viteza.

Denivelare pentru limitarea vitezei

Denivelare pentru limitarea vitezei

Se foloseste pentru a avertiza conducatorii auto de existenta unei denivelari artificiale cu scopul de a micsora viteza. Se gasesc in special inainte de trecerile de pietoni.

Drum lunecos

Drum lunecos

Se afla montat la 100-200 m de sectorul periculos. Conducatorul auto este obligat sa reduca viteza sa circule cu atentie sporita sa nu bruscheze volanul si comenzile autovehiculului si sa evite folosirea franelor.

Improscare cu pietris

Improscare cu pietris

Se amplaseaza la 100-200 m de sectorul de drum periculos. Poate fi insotit de indicatorul Interzis autovehiculelor de a circula fara a mentine intre ele un interval de cel putin ? m deoarece exista riscul ca pietrisul de pe partea carosabila sa fie aruncata de rotile vehiculului catre ceilalti participanti la trafic. La intalnirea acestui indicator conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa pastreze o distanta fata de vehiculul care circula in fata sa.

Caderi de pietre

Caderi de pietre

Este instalat la 100-200 m de locul periculos. Poate fi insotit de un panou aditional pe care este inscriptionata lungimea sectorului de drum periculos daca acesta depaseste 300 m. Conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa circule cu atentie sporita.

Presemnalizare trecere pietoni

Presemnalizare trecere pietoni

Se instaleaza la 50-200 m de o trecere de pietoni pe drumurile intens circulate pe sectoarele de drum unde vizibilitatea este redusa sau in afara localitatilor. Conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa circule cu atentie sporita. Acest indicator nu se instaleaza cand locul amplasarii sale coincide cu locul amplasarii indicatorului Copii.

Copii

Copii

Conducatorii auto intalnesc acest indicator pe sectoarele de drum frecvent circulate de copii (aflate in imediata apropiere a gradinitelor scolilor si a locurilor de joaca). Conducatorul este obligat sa reduca viteza sub 30 km/h in intervalul 7-22 si sa circule cu atentie sporita.

Biciclisti

Biciclisti

Se amplaseaza la 100-200 m de locul in care drumul public se intersecteaza cu o pista pentru biciclisti. La intalnirea acestui indicator conducatorul auto este obligat sa reduca viteza.

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS