Imprimare

[Video & Foto] OFICIAL: BMW X3 2011

18 Iulie 2010.

bmw-x3-3

     BMW a prezentat primele imagini ale celei de-a doua generatii X3. SUV-ul compact al bavarezilor isi schimba designul, interiorul si motoarele si se pregateste de continuarea cu succes a carierei de piata.

     La o luna si jumatate de la prezentarea primelor imagini oficiale cu noua generatie a lui X3 in timpul testelor, cei de la BMW au dezvaluit galeria foto a acestui model. X3 este deja la a doua generatie si a crescut semnificativ in dimensiuni – dupa cum v-am aratat in analiza noastra. Scopul celor de la BMW in ceea ce priveste noul X3 este crearea unui model care sa se integreze perfect in "gama X" intre X1 si X5 si de a obtine un competitor serios pe segmentul SUV-urilor compacte premium.

     Cea de-a doua generatie a lui X3 este cu 83 de milimetri mai lunga decât prima si are o latime cu 29 de milimetri mai mare. inaltimea a crescut cu 40 milimetri, iar ampatamentul a crescut cu 15 milimetri. Silueta lui X3 este foarte apropiata de ceea ce ne-a prezentat prima generatie a acestui model, iar design-ul prezinta linii care amintesc de X5 si Seria 5 GT, dar si de X1. Cei de la BMW vad design-ul lui X3 ca o impreunare a elegantei urbane, a robustetei si a agilitatii. Diferenta dintre inaltimea partii frontale si posteriorul acestui model creeaza o forma dinamica atunci când este privit din profil.

     Interiorul lui X3 a primit un design caracteristic BMW, cu bordul orientat spre sofer si o consola centrala cu design asimetric fata de axa verticala. Display-ul sistemului BMW iDrive este integrat in panoul de instrumente si are o diagonala de 22.4 centimetri (8.8 inch) – fiind cel mai mare monitor de bord din acest segment – in cazul sistemului de navigatie Professional. Spatiul oferit pasagerilor din spate a crescut semnificativ fata de generatia precedenta, iar confortul acestui model a fost sporit prin noile materiale folosite. Calitatea materialelor utilizate la interiorul lui X3 este si ea la un nivel superior, spun cei de la BMW, pentru a atinge locul fruntas al acestei clase in segmentul premium. Portbagajul ofera intre 550 si 1.600 de litri – având cele mai generoase valori din segment, iar bancheta din spate este rabatabila 40:20:40 si cele trei segmente ale acesteia pot fi rabatate individual.

     BMW X3 este echipat standard cu un sistem de tractiune integrala xDrive. Tehnologia a fost optimizata si asigura o distributie variabila a cuplului intre cele doua punti, contracarând orice tendinta de supravirare sau subvrirare prin reactii rapide si precise. Inginerii BMW au lucrat ceva mai mult la reglajele acestui sistem pentru a obtine manevrabilitate optima in viraje si un nivel deosebit al tractiunii in orice conditii. Clientii pot opta pentru sistemul Performance Control care ofera posibilitatea frânarii rotii din spate aflate la interiorul virajului si cresterea simultana a puterii transmise puntii spate pentru a maximiza comportamentul pe viraje. Suspensia celei de-a doua generatii X3 este complet noua si ii ofera acestui model conditii ideale pentru agilitate sporita si un nivel superior de confort.

     Cei de la BMW ofera in standard sistemul EPS de servodirectie asistata electric cu functia Servotronic. Acest sistem asigura varierea gradului de asistare al directiei in functie de viteza si reprezinta o premiera in gama X3. Optional, clientii pot opta pentru sistemul Active Steering, care variaza raportul dintre unghiul de rotatie al volanului si cel al rotilor pentru manevrabilitate sporita atât la viteze mari, cât si la parcare sau slalom. Optional, BMW ofera si un sistem de control dinamic al amortizoarelor, care se adapteaza electronic la suprafata de rulare si la stilul de condus al soferului. Prin intermediul sistemului Dynamic Driving Control, soferul poate sa influenteze modul in care raspund amortizoarele la conditiile de drum. Sistemul Dynamic Driving control permite conducatorului sa opteze intre modurile Normal, Sport si Sport+, fiind o functie noua pentru modelele din gama X la BMW.

    La momentul lansarii pe piata, BMW X3 va fi oferit cu doar doua versiuni de motorizare. Vorbim de BMW X3 xDrive20d si xDrive35i. Versiunea diesel a lui X3 este echipata cu un motor de 184 CP si 380 Nm. Puterea maxima este furnizata la 4.000 rpm, in timp ce cuplul motor maxim este oferit intre 1.750 rpm si 2.750 rpm. Echipat cu acest motor, BMW X3 poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 8.5 secunde si sa atinga o viteza maxima de 210 km/h. Dieselul a acestui model are un consum mediu de 5.6 litri la suta in ciclul de testare EU si emite 149 de grame de CO2 per kilometru, respectând normele Euro 5.

     Versiunea pe benzina a lui X3 reprezinta si cea mai puternica oferta de motorizare din gama acestui SUV in momentul lansarii. Vorbim de un motor pe benzina cu sase cilindri in linie, injectie directa si Valvetronic. Unitatea are o cilindree de 2.979 cmc si ofera o putere maxima de 306 CP la 5.800 rpm. Cele doua turbine il ajuta sa furnizeze un cuplu motor maxim de 400 Nm inca de la 1.300 rpm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in doar 5.7 si viteza maxima este de 245 km/h. Consumul mediu al versiunii xDrive35i este de 8.8 litri la suta, iar emisiile de CO2 sunt de 204 grame per kilometru. in ciuda performantelor deosebite – fiind liderul segmentului sau, motorul respecta normele Euro 5.

     BMW X3 este disponibil cu o transmisie automata cu opt trepte – oferita in standard pentru xDrive35i si optional pentru xDrive20d. Clientii care aleg un X3 xDrive20d primesc o transmisie manuala cu sase trepte daca nu opteaza pentru cutia de viteze automata cu opt rapoarte. in premiera, functia Auto Start Stop este combinata cu functia Auto Hold si cu o transmisie automata. Asadar, când X3 stationeaza si soferul are piciorul apasat pe pedala de frâna, motorul este decuplat de la transmisie si oprit pentru a economisi carburant. in cazul in care functia Auto Hold este activata, modelul va fi tinut in rampa automat, iar demarajul se va face prim apasarea usoara a acceleratiei. Transmisia automata cu opt trepte este o optiune unicat in segmentul SUV-urilor compacte.

     Noul model isi va face debutul in România la finalul acestui an, odata cu lansarea comerciala de pe piata din Europa.

BMW X3 2011 - Exteror

 {flv img="/vid/bmw/bmw-x3-2011-exterior.jpg"}bmw/bmw-x3-2011-exterior{/flv}

BMW X3 2011 - Exteror Close-up

{flv img="/vid/bmw/bmw-x3-2011-exteriorcloseup.jpg"}bmw/bmw-x3-2011-exteriorcloseup{/flv}

BMW X3 2011 - Interior

{flv img="/vid/bmw/bmw-x3-2011-interior.jpg"}bmw/bmw-x3-2011-interior{/flv}

BMW X3 2011 - Prezentare pe plaja

{flv img="/vid/bmw/bmw-x3-2011-beach.jpg"}bmw/bmw-x3-2011-beach{/flv}

BMW X3 2011 - Iluminare

{flv img="/vid/bmw/bmw-x3-2011-lightning.jpg"}bmw/bmw-x3-2011-lightning{/flv}

BMW X3 2011 - Efficient Dynamics / Start & Stop

 {flv img="/vid/bmw/bmw-x3-2011-startstop.jpg"}bmw/bmw-x3-2011-startstop{/flv}

Sursa : Mircea Mester , Sebastian Toma , Automarket.ro via BMW

 

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS