Imprimare

Afacerile din comertul cu masini au crescut in noiembrie cu 8,8%

15 Ianuarie 2011.

     Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in noiembrie 2010 fata de luna corespunzatoare din 2009 atat ca serie bruta cu 13,8% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,8%.

     Potrivit datelor Institutului National de Statistica, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta cu 22,2% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 19,1%.

     Comparativ cu luna precedenta, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in noiembrie 2010 atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,9%, respectiv cu 5,5%.

     In ceea ce priveste serviciile de piata, volumul cifrei de afaceri a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 2,7% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,6%, arata INS.

     De asemenea, in primele 11 luni ale anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de perioada corespunzatoare din anul 2009, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,7%, respectiv cu 9,2%.

     Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2010 atat ca serie bruta fata de perioada corespunzatoare din anul 2009 cu 13,4% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, respectiv cu 12,5%.

Sursa : www.ziare.com

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS