Imprimare

Anvelopele de iarna, obligatorii abia de anul viitor

12 Noiembrie 2010.

     Ordonanta privind obligativitatea anvelopelor de iarna va intra in vigoare de anul viitor. Astfel, in iarna 2011-2012 anvelopele de iarna vor deveni obligatorii.  Este posibil ca masura sa nu se aplice in interiorul oraselor si municipiilor, relateaza Antena 3. Anul acesta se vor aplica sanctiuni potrivit Codului Rutier in vigoare.

     Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat joi ca participantii la trafic vor fi controlati daca si-au montat cauciucuri de iarna incepand din 1 noiembrie 2011, data de la care, cei care vor fi prinsi in neregula vor primi amenzi situate intre 400-2.000 de lei.

     "Principalul scop al ordonantei pe care am emis-o privind obligativitatea cauciucurilor de iarna a fost securitatea pe drumurile publice. Reprezentantii transportatorilor au orecizat ca pe perioada iernii nu vor iesi pe drumuri daca nu sunt dotati corespunzator Ordonanta nu a fost retrasa de pe site, dar ea va fi amendata si va merge in continuare spre adoptare", a spus Boagiu, potrivit NewsIn.

     Inca de cand a fost anuntat proiectul de ordonanta de urgenta care prevede ca proprietarii de autovehicule sa fie obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna pentru perioada 1 noiembrie-31 martie, soferii au intrat in panica si au mers la vulcanizari pentru a schimba cauciucurile.

     De asemenea, autovehiculele ar trebui sa aiba montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, cand circula pe drumuri acoperite cu gheata si polei.

     Deoarece producatorii locali nu fac fata cererii in crestere, multe anvelope vor fi, probabil, cumparate la mana a doua sau de pe piata externa. Unii specialisti ca acest lucru ar reprezenta un pericol pe strazi, deoarece cauciucurile luate la mana a doua sunt deja tocite si nu reprezinta un ajutor pentru soferi, ci mai degraba un pericol.

     Initiatorul proiectului de lege privind cauciucurile ar fi Sorin Sirbu, directorul Directiei Transport Rutier din cadrul Ministerului Transporturilor, care si-ar fi asumat in intregime redactarea proiectului, au declarat, pentru Ziare.com, surse apropiate de minister.

Sursa : www.ziare.com

untrr magazin online piese auto si accesorii auto tuning autolux magazinul de piese auto motorvip
Facebook
Twitter
RSS