Imprimare

"Masina Anului 2013 in Romania" - Dacia Logan

17 Decembrie 2012.

dacia-logan-2012

 

     La scurt timp de la lansarea oficiala, Dacia Logan a fost incoronata drept Masina Anului 2013 in Romania. Din cei 16 memebri ai juriului, format din jurnalisti specializati pe domeniul auto, 10 au votat Logan pe prima pozitie. In premiera, podiumul este ocupat doar de automobile produse in Romania.

     La doar cateva saptamani de la lansare, Dacia Logan isi adjudeca un titlul foarte important: „Masina Anului 2013 in Romania". 10 din cei 16 membri ai juriului APAR (Asociatia Presei Auto din Romania) i-au acordat modelului din Mioveni punctajul maxim. Pe locul secund s-a situat Fordul fabricat la Craiova, B-Max, la 35 de puncte distanta de prima pozitie. Locul trei al podiumului a fost obtinut de Dacia Sandero, care a obtinut 115 puncte, la 45 de punte de modelul clasat pe locul doi. Juriul a acordat punctaje intr-un sistem asemanator cu cel folosit la concursul „Car of the Year": 15 puncte pentru primul loc, 11 puncte pentru locul al doilea, 9 puncte pentru locul al treilea, respectiv 7, 6, 5, 4, 3, 2 si 1 punct pentru urmatoarele locuri.

     „Suntem onorati de faptul ca Dacia Logan a primit titlul Masina Anului 2013 in Romania. Consideram ca acest trofeu reprezinta o recunoastere a calitatilor reale ale unui model care marcheaza un pas major in evolutia marcii Dacia. Prima ge-neratie a modelului Logan a fost un succes comercial atat in Romania (unde a fost, timp de opt ani, cel mai vandut model de pe piata) cat si la export. Suntem convinsi ca noul Logan se va bucura de o primire la fel de entuziasta din partea clientilor romani si occidentali", a declarat Silviu Sepciu, sef Departament Comunicare Dacia.

     Editia cu numarul 14 a concursului „Masina Anului in Romania" marcheaza o premiera pentru aceasta competitie - primul podium format doar din automobile produse in Romania. Dintre cei sase membri ai juriului care nu au ales Logan pe prima pozitie, trei l-au ales pe B-Max pe primul loc, doi i-au acordat maxim de puncte lui Dacia Sandero, iar unul l-a pozitionat pe Chevrolet Malibu pe prima pozitie.

     Clasament general Masina Anului 2013 in Romania

  1. Dacia Logan    195 puncte
  2. Ford B-Max    160 puncte
  3. Dacia Sandero    115 puncte
  4. Renault Clio    104 puncte
  5. Skoda Rapid    96 puncte
  6. Kia Cee'd    77 puncte  
  7. Opel Mokka    77 puncte
  8. Peugeot 208    72 puncte
  9. Chevrolet Malibu    62 puncte
  10. Volvo V40    50 puncte

Sursa : www.ziaruldeiasi.ro

Facebook
Twitter
RSS